Coreea de Nord îşi închide frontierele turiştilor pentru a se proteja de coronavirusul din China

Coreea de Nord urmează să-şi închidă frontiera turiştilor cu scopul de a se proteja de coronavirusul apărut în China vecină, a anunţat miercuri o agenţie de voiaj, relatează AFP.

R.B., miercuri 22 ianuarie 2020 , 12:48

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Mai multe ţări şi-au consolidat controalele pe aeroporturi, din cauza acestei epidemii depistate în decembrie în oraşul chinez Wuhan şi care s-a extins în Asia şi în Statele Unite.

Bilanţul noului coronavirus - care face parte din aceeaşi familie ca sindromul respirator sever acut (SARS), ce a ucis 774 de oameni în 2002-2003 - a crescut miercuri în China, unde autorităţile au anunţat nouă morţi şi au avertizat că virusul poate suferi ”mutaţii” şi se poate propaga mai uşor.

Citeste si: Coronavirus. Liderii chinezi au avertizat oficialii să nu muşamalizeze problema noului tip de pneumonie

Foarte marea majoritate a turiştilor străini în Coreea de Nord sunt din China, iar numărul lor a crescut anul trecut, din cauza unei ”încălziri” a relaţiilor între cei doi vecini, un aflux de vizitatori care este pentru Nord o preţioasă sursă de dvize străine.

Însă, începând de miercuri, Coreea de Nord ”îşi va închide temporar frontiera tuturor turiştilor străini, ca măsură de precauţie împotriva coronavirusului”, a anunţat într-un comunicat agenţia de voiaj Young Pioneer Tours, cu sediul în China, specializată în sejururi în Coreea de Nord. Ea a precizat că nu cunoaşte detalii despre această măsură.

Citeste si: China anunţă că noul virus care provoacă pneumonie s-a răspândit în mai multe oraşe

Operatorul Koryo Tours - numărul unu în voiaje în Coreea de Nord - a anunţat că a fost ”informat că măsuri sunt avute în vedere” şi a precizat că aşteaptă mai multe informaţii miercuri.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si