Coronavirus. 69 de persoane sunt în carantină în România

Toate cele 13 persoane de la Gorj care au intrat în contact cu cetăţeanul italian diagnosticat cu coronavirus au fost testate şi au rezultate negative, a anunţat miercuri secretarul de stat în MS Nelu Tătaru. Tătaru a făcut precizări legate de condiţiile încare este instituită carantina, precizând că la acest moment se află în carantină 69 de persoane.

R.B., miercuri 26 februarie 2020 , 15:05

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

”Avem şi rezultatele. Toate cele 13 persoane de la Gorj, contacţi direcţi au test negativ coronavirus. Mai sunt în lucru 19 teste cu persoane care nu au fost contacţi direcţi”, a anunţat Tătaru, referindu-se la cazul cetăţeanului italian diagnosticat cu coronavirus după ce s-a aflat timp de cinci zile în România.

Citeste si: ALERTĂ în Franța: Coronavirusul a ucis două persoane. 17 cazuri confirmate

De asemenea, toate persoanele care vin  din zone închise sunt puse în carantină instituţionalizată, 14 zile vor fi zilele în care la intrarea în carantină vor fi testaţi iar la ieşire vor fi testaţi, iar testele la diferenţă de 24 de ore trebuie să fie negative.

Persoanele care vin din alte zone vor fi izolate la domiciliu, împreună cu familiile. 

Citeste si: Coronavirus: 26 de români sunt în carantină şi peste 2.000, în izolare la domiciliu

Comitetele judeţene de urgenţă vor administra aceste centre de carantină.

Cei izolaţi voluntar vor ţine legătura cu medicul de familie sau DSP.

”Toate testele de până azi, inclusiv cele de la Buzău, sunt negative, la fel şi Alba Iulia, mama, tata şi copilul”, a precizat Tătaru

Azi la ora 14:00 se aflau 69 persoane în carantină.

Citeste si: Coronavirus. Ce îndemnizație primești dacă ești angajat și intri la carantină

Secretarul de stat în MAI, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, dr. Raed Arafat şi secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Nelu Tătaru susţin o conferinţă de presă referitoare la gestionarea situaţiei privind noul Coronavirus (COVID-19).

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si