Coronavirus: 26 de români sunt în carantină şi peste 2.000, în izolare la domiciliu

Coronavirus: Un număr de 32 de probe prelevate de la persoane din zonele vizitate de cetăţeanul italian infectat cu coronavirus sunt în analiză la Institutul "Matei Balş", anunţă autorităţile.

A.M.S., miercuri 26 februarie 2020 , 11:14

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Coronavirus. Până în acest moment nu există niciun cetăţean român pentru care să fi fost confirmată infectarea cu virusul COVID-19. În prezent, 26 de persoane sunt în carantină şi peste 2.000 - în izolare la domiciliu. Totodată, patru persoane sunt cercetate pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, până în acest moment nu există niciun cetăţean român pentru care să fi fost confirmată infectarea cu virusul COVID – 19, scrie news.ro.

Coronavirus. 26 de persoane, în carantină în România

În acest moment, 26 de persoane se află în carantină, iar 2.077 de persoane sunt monitorizate la domiciliu. Totodată, sunt în analiză la Institutul "Matei Balş" 32 de probe prelevate de la persoane care provin din zonele vizitate de cetăţeanul italian depistat pozitiv de autorităţile italiene.

Coronavirus in Romania

Citeste si: Acesta este primul simptom al CORONOVIRUSULUI! Multă lume nu știe, dar așa începe boală

În ultimele 24 de ore, au fost efectuate 137 de apeluri la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 (cele mai multe din Bucureşti - 44) cu privire la coronavirus. Cetăţeniil sunt sfătuiţi să apeleze numărul de urgenţă doar dacă provin din zonele afectate sau au intrat în contact cu persoane care provin de acolo. Pentru informaţii utile, li se recomandă să se informeze permanent de pe canalele oficiale ale Ministerului Sănătăţii, Ministerului de Externe, Ministerului Afacerilor Interne şi Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Coronavirus in Romania

Citeste si: ALERTĂ MAXIMĂ: Ce oraș din România a vizitat italianul diagnosticat cu coronavirus? El a intrat în contact cu mai multe persoane

Coronavirus. Două dosare penale

De asemenea, marţi, au fost înregistrate două dosare penale privind infracţiunea de "zădărnicirea combaterii bolilor”, în cele două cauze fiind cercetate 4 persoane.

Referitor la cetăţenii români aflaţi în zonele afectate din Italia, sursa citată precizează că în regiunea Lombardia există aproximativ 200.000 de cetăţeni români, iar în regiunea Veneto aproximativ 120.000.

Coronavirus in Romania

Citeste si: Escrocheria coronavirus prin care oamenii sunt jefuiți

În legătură cu achiziţia de echipamente specifice, miercuri dimineaţă au fost depuse la Oficiul Naţional de Achiziţii Centralizate, din cadrul Ministerului Finanţelor Publice, 10 oferte pentru scanere termice, iar negocierile vor fi purtate în cursul acestei zile, mai transmite Grupul de Comunicare Strategică.

Coronavirus in Romaniania

Citeste si: Un medic ieșean le râde în nas oamenilor care se tem de coronavirus: "Mă ofer voluntar să mă infectez"

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si