S-a aflat cine este bărbatul din Gorj diagnosticat cu coronavirus!

Bărbatul din judeţul Gorj diagnosticat cu coronavirus este din satul Dobrana, are 25 de ani şi lucra la o firmă a italianului care a fost iniţial diagnosticat la întoarcerea din România.

A.M.S., joi 27 februarie 2020 , 08:26

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Coronavirus Gorj. Conform primarului comunei Prigoria, de care aparţine satul, Iuliana Iliescu, tânărul este angajat la o firmă unde cetăţeanul italian este patron.

Primarul a explicat la Antena 3 că tănărul locuia cu părinţii şi cu bunicii. De asemenea, conform edilului, prietena tânărului este şi ea izolată, dar la Târgu Jiu.

De asemenea, Iuliana Iliescu a precizat că bărbatul a participat recent, alături de alte persoane din sat, la o petrecere.

Coronavirus Gorj. Pacientul zero

Tânărul este primul caz de infectare cu coronavirus confirmat în România. Ministrul Sănătăţii, Victor Costache a declarat că bărbatul este asimptomatic, iar secretarul de stat Raed Arafat a precizat că urmează să fie adus la Spitalul ”Matei Balş” din Capitală. Alte 7 persoane care locuiau aceeaşi casă vor rămâne la domiciliu şi nu vor putea părăsi locuinţa.

Coronavirusu Gorj sat Dobrana - Romania

Citeste si: Coronavirus în România. Ministrul Sănătății, prima reacție: Este purtător și complet asimptomatic

Bărbatul a intrat în contact direct cu cetăţeanul italian de 71 de ani care s-a aflat pentru câteva zile în România, iar ulterior, la Rimini,a fost diagnosticat cu coronavirus.

Bărbatul din Gorj diagnosticat cu coronavirus a ajuns la Institutul ”Matei Balş” din Capitală

Bărbatul din Gorj diagnosticat cu coronavirus a ajuns la Institutul ”Matei Balş” din Capitală, starea sa fiind bună. el este izolat de ceilalţi pacienţi, fiindu-i stabilită deja o schemă de tratament.

Coronavirus Gorj. ”Bărbatul originar din judeţul Gorj care a fost depistat pozitiv cu virusul COVID-19 a ajuns la Institutul Matei Balş din Bucureşti în urmă cu scurt timp.

Transportul s-a desfăşurat în condiţii normale pentru astfel de situaţii şi nu a reprezentat niciun pericol pentru pacient, personalul medical sau alte persoane.

Coronavirusu Gorj sat Dobrana - Romania

Citeste si: Coronavirus în România. Vlad Voiculescu: Urmează probabil un nou test pentru noi toţi. Instituţiile noastre vor fi cel mai probabil depăşite

Bărbatul care a contactat virusul a fost transportat cu o autospecială SMURD din cadrul ISU Dolj dotată corespunzător şi având condiţii de izolare totală a pacientului, scrie news.ro.

De asemenea, pe timpul transportului, pacientul a fost asistat, pe lângă personalul medical, de un echipaj specializat în intervenţii de tip CBRN (situaţii de contaminare chimică, biologică, radiologică sau nucleară)”, anunţă Ministerul Sănătăţii.

Coronavirus Gorj.  Bărbatul a fost predat personalului Institutului Matei Balş şi va rămâne izolat complet de restul pacienţilor.

Citeste si: Ultim MOMENT! Primul caz de coronavirus confirmat în România

Coronavirusu Gorj sat Dobrana - Romania

Coronavirus Gorj. Tratament

Medicii au stabilit deja o schemă de tratament, iar starea sa este bună, neavând simptome specifice.

Citeste si: Un medic român spune totul despre coronavirus. Există sau nu leac pentru virusul care a creat o isterie națională

Coronavirus Gorj.  Tânărul de 25 de ani este primul caz din România diagnosticat cu coronavirus. El a intrat în ciontact cu italianul de 71 de ani care s-a aflat pentru câteva zile în România, fiind ulterior depistat pozitiv la testul pentru coronavirus.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si