Coronavirus în România. Ministrul Sănătății, prima reacție: Este purtător și complet asimptomatic

Ministrul Sănătății Victor Costache a făcut prima declarație după ce a fost confirmat primul caz de coronavirus în România.

R.B., miercuri 26 februarie 2020 , 23:37

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

  Coronavirus în România. "Da, vă pot confirma oficial informația. Noi suntem în drum spre celula de criză mixtă Ministerul Sănătății - Ministerul Afacerilor Interne și vă ținem la curent. Este vorba despre un pacient din Gorj, una dintre persoanele aflate în contact cu cetățeanul italian despre care s-a vorbit zilele acestea.

  Citeste si: Coronavirus în România. Vlad Voiculescu: Urmează probabil un nou test pentru noi toţi. Instituţiile noastre vor fi cel mai probabil depăşite

  Coronavirus în România

  Nu știu exact în ce localitate, din câte știu este vorba despre o comună, dar vă dau mai multe detalii în curând. Ceea ce este important de știut este că persoana respectivă este complet asimptomatică, nu este vorba de cineva care prezintă simptomele bolii.

  Citeste si: Primul caz de coronavirus în România! Cine este persoana infectată

  Coronavirus în România. A fost depistată în urma anchetei epidemiologice și s-au făcut testele care s-au pozitivat. Este purtător în perioada de incubație și îl vom deplasa evident cu izoleta la Matei Balș", a declarat Victor Costache, în direct la B1 TV.

  Primul caz de coronavirus a fost confirmat în România, la o persoană din Gorj care a intrat în contact cu italianul diagnosticat deja la Rimini şi care s-a aflat pentru câteva zile în ţară.

  Coronavirus în România

  Citeste si: Coronavirus: Georgia a anunţat primul caz de coronavirus

  Coronavirus în România. ”Putem confirma - există diagnosticul virusologic pozitiv realizat la Institutul Matei Balş, confirmat de profesorul Streinu-Cercel. Este vorba de un pacient din grupul de la Gorj", a spus secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Horaţiu Moldovan, la Antena 3.

  Potrivit acestuia, mai există deja o probă în lucru.

  Citeste si: Un medic român spune totul despre coronavirus. Există sau nu leac pentru virusul care a creat o isterie națională

  Coronavirus în România. Moldovan a spus că persoana respectivă este în carantină.

  Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
  Te-ar putea interesa si