VIDEO | Pierdem salavatorii: 103 sunt infectați

Sistemul medical începe să cedeze sub povara cazurilor de coronavirus nedepistate sau, mai rău, ascunse: peste 100 de cadre medicale din mai multe spitale s-au infectat deși suntem încă departe de vârful epidemiei!

A.M.S., marți 24 martie 2020 , 19:53

VIDEO | Pierdem salavatorii: 103 sunt infectați
VIDEO | Pierdem salavatorii: 103 sunt infectați
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

  Realitatea este însă că mulți medici, asistente și ambulanțieri luptă cu mâinile goale să ne salveze din fața unui inamic nevăzut. În plus, gravitatea situației îi face să greșească. Procurorii din Suceava au deschis un dosar penal după ce spitalul județean s-a transformat în focar de infecție.

  Strigătele de ajutor vin chiar de unde căutăm salvarea: 43 de medici, 45 de asistenți medicali, 14 infirmieri și o îngrijitoare au fost infectați de pacienți în împrejurări, deocamdată, necunoscute. 70 de cadre medicale au fost depistate pozitiv numai în Suceava.

  Citeste si: Carantină totală în România: Ce nu vor mai avea românii voie să facă

  Cea mai contagioasă boală a ultimelor decenii a invadat - dintr-o dată - spitalele care trebuie să fie fortărețe, în plină pandemie. Pacienții infectați cu noul coronavirus, dar nedepistați la timp, au contaminat cadrele medicale și personalul care le-a stat aproape în spital. La Județean, în Suceava, acolo unde au fost depistați pozitiv și scoși din linia de lucru 52 de salvatori, pacienții externați - În ultima săptămână - au stat la coadă - înghesuiți - să se testeze.

  Unii sunt pozitivi, alţii sunt negativi. Unii aşteaptă. S-a început decontaminarea.

  Citeste si: Organizaţia Mondială a Sănătăţii, avertisment cumplit

  Vina nu ar fi, în totalitate, a pacienților din Urgențe care - fie n-au declarat că au fost într-o zonă cu risc, fie n-au știut că sunt purtători, ci și a conducerii spitalului. Surse din interior susțin că șefii nu au respectat procedura de combatere a bolilor și ar fi obligat cadrele contaminate să rămâne la serviciu, ordin care ar fi dus - de fapt - la contaminarea în masă. Ca să afle adevărul, parchetul a început verificările. O comisie din care face parte și secretarul de stat Nelu Tătar a mers, astăzi, la Suceava.

  Citeste si: SUA, noul epicentru al pandemiei! OMS: Vedem o foarte mare accelerare a cazurilor

  Unitatea de primiri urgențe a spitalului județean de la Suceava urmează să fie decontaminată. Până atunci, ambulanțele își schimbă traseul și transportă pacienții la cel din Rădăuți, unde au fost aduși medici rezidenți. Mai departe, bolnavii sunt internați fie la spitalele municipale, fie la cele orășenești, inclusiv în Botoșani și Pașcani. Cazurile grave sunt trimise însă - la două ore distanță - în Iași.

  Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
  Te-ar putea interesa si