Directorul OMS, îngrijorat: În câteva zile vom ajunge la un milion de cazuri

Directorul OMS, îngrijorat de faptul că numărul deceselor s-a dublat într-o săptămână: În câteva zile vom ajunge la un milion de cazuri şi 50.000 de decese

Author: A.M.S. miercuri 01 aprilie 2020 , 21:48

directorul OMS
directorul OMS
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

  În câteva zile vom ajunge la un milion de cazuri şi 50.000 de decese, a declarat dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), care s-a arătat "profund îngrijorat" de evoluţia rapidă a virusului.

  Ghebreyesus a declarat în cadrul conferinţei zilnice de presă de la Geneva că este "foarte îngrijorat" cu privire la răspânirea accelerată şi globală a virusului.

  "De-a lungul ultimelor cinci săptămâni am asistat la o creştere aproape exponenţială a numărului de cazuri noi care au ajuns aproape în fiecare ţară, teritoriu şi zonă", a spus Ghebreyesus.

  Citeste si: Coronavirus România: 357 cadre medicale sunt infectate cu noul coronavirus

  "În timp ce un număr relativ scăzut de cazuri confirmate a fost raportat din Africa şi America Centrală şi de Sud, ne dăm seama că Covid-19 ar putea avea consecinţe serioase la nivel social, economic şi politic pentru aceste regiuni", a precizat el.

  "Este esenţial să ne asigurăm că aceste ţări sunt bine dotate pentru a face teste şi a izola şi trata cazurile şi a identifica contactele".

  directorul OMS
  directorul OMS

  "Îmi exprim speranţa că asta se întâmplă în multe ţări în ciuda resurselor limitate. Multe ţări le-au impus oamenilor să stea acasă şi au redus mişcarea populaţiilor care ajută la limitarea transmisiei virusului dar care poate avea consecinţe nedorite pentru cei mai săraci şi pentru cei mai vulnerabili".

  Citeste si: Acuzații grave. SUA: China ar fi ascuns numărul de cazuri de coronavirus

  "Am solicitat guvernelor să ia măsuri sociale pentru protejarea categoriilor vulnerabile astfel încât să aibă mâncare şi alte produse necesare în timpul acestei crize".

  Cazurile de Covid-19 la nivel mondial au ajuns la aproape 900.000, potrivit Universităţii John Hopkins.

  Citeste si: Inca 6 decese. Una dintre victime fusese externata din spital si a murit acasa. Bilantul: 92 de morti


  Abonează-te pe


  Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
  Te-ar putea interesa si