Coronavirus. Simptomele de infectare apar, în medie, în cinci zile

Coronavirus. Cercetători americani şi britanici au concluzionat, în urma unui studiu, că este nevoie de cinci zile, în medie, pentru ca oamenii să aibă simptome de îmbolnăvire cu Covid-19, relatează BBC.

R.B., marți 10 martie 2020 , 07:52

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

  Coronavirus. Boala Covid-19, care poate cauza febră, tuse şi probleme respiratorii, s-a răspândit în peste 100 de ţări din lume, de la finalul anului trecut, când a fost depistată în China, şi a infectat peste 111.000 de oameni. Dintre aceştia, jumătate s-au vindecat, iar peste 3.000 au decedat.

  O echipă de cercetători americani a analizat cazuri cunoscute din China şi alte ţări.

  Coronavirus. Cei mai mulţi dintre cei care dezvoltă simptome o fac în jur de 5 zile.

  Coronavirus

  Citeste si: Campionatul de fotbal al Italiei, suspendat oficial

  Cine nu prezintă simptome până în ziua a 12-a este foarte posibil să nici nu prezinte, însă poate fi în continuare purtător al infecţiei.

  Coronavirus. Cercetătorii au sfătuit oamenii care pot fi contagioşi - indiferent dacă prezintă simptome - să se autoizoleze pentru 14 zile pentru a evita răspândirea bolii.

  Dacă ar fi respectată această recomandare, făcută în mai multe ţări din lume, este estimat că la fiecare 100 de indivizi izolaţi timp de 2 săptămâni, unul dintre ei ar putea dezvolta simptome după ce trece această perioadă, potrivit Annals of Internal Medicine.

  Citeste si: Coronavirus. Ministrul francez al Culturii Franck Riester a fost diagnosticat pozitiv

  Profesorul Justin Lessler de la Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health a spus că descoperirea reprezintă cea mai bună estimare „rapidă” pe care o avem până în prezent. Ea este bazată pe 181 de cazuri.

  El a precizat că mai sunt multe lucruri de aflat despre aceste nou coronavirus.

  Coronavirus

  Coronavirus. Nu este clar, per ansamblu, câţi oameni prezintă simptome.

  Experţii sunt de părere că cei mai mulţi dintre cei care contactează Covid-19 vor avea o boală uşoară. Unii vor fi asimptomatici - purtători fără a avea simtome. Însă boala poate fi foarte gravă şi chiar letală în unele cazuri - în special la vârtsnicii care au deja alte probleme de sănătate.

  Citeste si: Coronavirus, situația la nivel național. Care sunt zonele cele mai afectate

  Coronavirus. Profesorul Jonathan Ball, expert în virusologie la Universitatea din Nottingham, a afirmat că studiul a confirmat că, pentru marea majoritate a cazurilor, incubarea şi, astfel, perioada de carantină pentru Covid-19 este de până la 14 zile.

  „Sunt foarte puţine dovezi, dacă nu niciuna că oamenii pot transmite în mod obişnuit virusul în timpul perioadei asimptomatice”, a subliniat el.

  Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
  Te-ar putea interesa si