Coronavirus. Un nou record de decese în SUA

Statele Unite de deplâns marţi un nou record de decese într-o zi cu peste 3.930 de morţi, potrivit datelor raportate de universitatea americană Johns Hopkins. Precedentul record de decese într-o zi a fost înregistrat în urmă cu şase zile, cu peste 3.920 de morţi.

Author: Razvan Ilie miercuri 06 ianuarie 2021 , 07:11

Statele Unite se confruntă din toamnă cu o recrudescenţă spectaculoasă a pandemiei.
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Statele Unite de realizat marţi un nou record de decese într-o zi cu peste 3.930 de morţi, potrivit datelor raportate de universitatea americană Johns Hopkins, notează AFP.


ţara a înregistrat peste 250.000 de noi contaminări, potrivit unui bilanţ întocmit de AFP pe baza datelor afişate de universitatea cu sediul la Baltimore, statul Maryland. la ora locală 20.30.

Numărul persoanelor spitalizate este, de asemenea, unul din cele mai mari de la începutul pandemiei, cu peste 131.000 de pacienţi internaţi din cauza COVID-19, au indicat datele Covid Tracking Project.

Citeste si: Cel mai mare număr de români vaccinați de până acum a fost înregistrat marți, 5 ianuarie

Criză fără precedent în SUA

Situaţia este deosebit de gravă în sudul şi vestul ţării. Copleşite, serviciile de urgenţă din Los Angeles au început să raţionalizeze oxigenul şi paturile, cerându-le ambulanţierilor să nu mai transporte la spital unii pacienţii în stop cardiac cu şanse aproape nule de supravieţuire.

Statele Unite se confruntă din toamnă cu o recrudescenţă spectaculoasă a pandemiei. De la sfârşitul lui noiembrie, numărul de morţi zilnice a crescut dramatic, depăşind sistematic în prezent 2.000, chiar 3.000 de decese în 24 de ore (cu excepţia weekendurilor, când sunt luate în calcul mai puţine date din teritoriu).

Citeste si: Primar cunoscut din România, răpus de coronavirus

Este de aşteptat ca situaţia să se agraveze

După petrecerile de sfârşit de an, este de aşteptat ca situaţia să se agraveze. Statele Unite, unde restricţiile depind de autorităţile locale, se bazează pe campania de vaccinare, care a început la jumătatea lui decembrie, pentru a pune capăt pandemiei. Deocamdată, numai 2% din populaţie a fost acoperită, cu 4,8 milioane de persoane primind o injecţie.

Marţi, preşedintele ales, Joe Biden, care va depune jurământul pe 20 ianuarie, a discutat cu viitoarea echipă însărcinată cu criza sanitară. "Un anumit număr de opţiuni" pentru a accelera distribuirea vaccinurilor au fost discutate, în special posibilitatea de "a spori rolul guvernului federal", a precizat un comunicat.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si