Coșmarul se adâncește. O altă tulpină SARS-COV-2, devastatoare în Mexic

O nouă tulpină de coronavirus, care a primit denumirea B.1.1.222 şi prezintă o mutaţie T478K, face ravagii în Mexic. Aici, aproape 90% dintre noile cazuri sunt generate de acest tip de coronavirus mult mai contagios.

Author: Razvan Ilie vineri 26 februarie 2021 , 10:43

mexic
Noua variantă a virusului SARS-CoV-2, care "ar putea avea o mai mare transmisibilitate", a provocat 87,23% dintre cazurile de COVID-19 studiate în Mexic
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Oficialii Guvernului mexican au semnalat "o creştere semnificativă" a circulaţiei acestei mutaţii în ţară, asemănător cu ceea ce s-a întâmplat şi în alte ţări care au detectat noi variante, precum Marea Britanie, Brazilia şi Africa de Sud.

Noua variantă a virusului SARS-CoV-2, care "ar putea avea o mai mare transmisibilitate", a provocat 87,23% dintre cazurile de COVID-19 studiate în Mexic în luna februarie, a informat joi directorul departamentului pentru cercetare moleculară din cadrul Institutului de Diagnostic şi Referinţă Epidemiologică (INDRE), Jose Ernesto Ramirez.

Mai mult de 2,5 milioane de decese din cauza Covid-19 au fost înregistrate oficial, în lume de la începutul pandemiei în decembrie 2019, conform unui bilanţ realizat de AFP care a analizat date furnizate de autorităţi joi

Citeste si: Câte decese au fost înregistrate la nivel mondial din cauza COVID-19

Noua mutație a fost descoperită în Mexic încă din octombrie 2020

Oficialul mexican a declarat la o conferinţă de presă că această mutaţie, observată pentru prima oară în Mexic în octombrie, "ar putea avea o mai mare transmisibilitate", dar a precizat că "deocamdată nu este adecvat să o numim o nouă variantă mexicană".

"Putem face o solicitare pentru a fi denumită această variantă cu un nume specific, dar nu este încă potrivit pentru a o desemna ca nouă variantă mexicană", a punctat Ramirez, potrivit Agerpres.

Oficialul de la INDRE a adăugat că această mutaţie "a fost depistată şi în Canada, în Statele Unite şi în unele ţări din Europa şi Africa".

Citeste si: VIDEO -Românii nu cred în efectele vaccinului.Testare pentru anticorpi

Noua tulpină prezintă mutaţii importante 

Potrivit lui Ramirez, această nouă variantă prezintă câteva mutaţii importante ce pot avea un impact asupra sănătăţii publice, ţinând cont de modul în care s-a răspândit în rândul populaţiei.

"Cu siguranţă poate avea o mai mare transmisibilitate. De aceea sugerăm să se efectueze studii virusologice, epidemiologice şi clinice, pentru a vedea dacă are sau nu are un impact semnificativ asupra populaţiei", a insistat el.

Mexicul a înregistrat joi 877 de noi decese asociate maladiei COVID-19, astfel încât cifra totală a victimelor se ridică la 183.692, potrivit Ministerului Sănătăţii. Au fost raportate, de asemenea, 8.642 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, iar bilanţul total al contagierilor a ajuns la 2.069.370 de cazuri.

Cu aceste cifre, Mexicul ocupă locul al 13-lea în clasamentul mondial prin prisma contagierilor şi locul al treilea ca număr al deceselor, după Statele Unite şi Brazilia, potrivit Universităţii americane Johns Hopkins.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si