Italia, în lockdown până după Paște. Anunțul oficial

Autoritățile din Italia au transmis că prelungesc lockdown-ul până după Paște. Situația epidemiologică de acolo nu una tocmau bună. Motiv pentru care se vor impune măsuri drastice pentru a combate pandemia.

Georgiana Balaban, joi 25 februarie 2021 , 15:30

lockdown prelungit în italia
Autoritățile italiene prelungesc lockdown-ul.[Sursa foto: google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Conform presei internaționale, până după Paște, adică până în aprilie, în Peninsulă se prelungește lockdown-ul. Restricțiile din Italia nu se vor relaxa. La un an de la apariția primului caz de coronavirus, situația nu este tocmai bună.

Citeste si: Lista țărilor din zona galbenă a fost actualizată. Persoanele care nu mai sunt nevoite să stea în carantină

Pandemia începută la nivel mondial continuă să facă ravagii în Italia.

Este țara care a fost cea mai grav afectată de primul val COVID-19. Lucrurile nu s-au ameliorat.

Nu se relaxează măsurile în Italia

Dacă la început, autoritățile au decis să relaxeze unele măsuri din Italia, Grecia, Bulgaria, acum lucrurile se schimbă. Noua tulpină Sars-cov-2 a ajuns în Italia și a înrăutățit situația din nou. Astfel că, lockdown-ul se mai prelungește până la terminarea sărbătorilor pascale. Pe de altă parte, italinienii militează pentru redeschiderea restaurantelor, a cinematografelor şi a sălilor de fitness.

Citeste si: Șeful OMS: "Toate ipotezele rămân deschise" cu privire la originea noului coronavirus

lockdown prelungit în italia
Lockdown prelungit în Italia.[Sursa foto: google]

Lockdown-ul care este în vigoare acum urma să se închidă peste doar câteva zile. Mai exact pe data de 5 martie 2021. Situația epidemiologică actuală impune ca acest lockdown să fie prelungit cu încă o lună.

Guvernul de la Roma, condus de Mario Draghi, a decis să îl prelungească până pe şase aprilie.

Citeste si: CNSU a actualizat lista țărilor din zona galbenă! Carantină 10 zile cu test PCR negativ, fără test 14 zile de izolare

„Busola, pentru mine, este întotdeauna principiul protecției și protejării drepturilor fundamentale la sănătate, așa cum este scris în Constituția noastră, în articolul 32.

În lupta împotriva acestui virus, care ne-a lovit atât de tare, nu trebuie să ezităm: limitarea răspândirii virusului până când, cu ajutorul campaniei de vaccinare, oprim definitiv COVID-ul și toate variantele sale, este condiția indispensabilă pentru ca țara să revină la un mod stabil și durabil", declarat ministrul Sănătății, Roberto Speranza.

Citeste si: COVID-19 Anglia: O nouă măsură împotriva infectării cu COVID-19


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Faimoșii au luat cea mai grea decizie! Pe cine au nominalizat spre eliminare în consiliu? Faimoșii au luat cea mai grea decizie! Pe cine au nominalizat spre eliminare în consiliu?
spotmedia.ro
Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la... Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la Marea Neagră
spotmedia.ro
USR-PLUS îl preferă pe Ludovic Orban? Miuța din curtea școlii USR-PLUS îl preferă pe Ludovic Orban? Miuța din curtea școlii
b1.ro
Scandal cu fostul ministru al Sănătăţii: Vlad Voiculescu l-a enervat atât de mult pe... Scandal cu fostul ministru al Sănătăţii: Vlad Voiculescu l-a enervat atât de mult pe Cristian Tudor Popescu, încât gazetarul a plecat din emisiune (VIDEO)
infoactual.ro
Horoscop Nostradamus: SINGURA zodie protejată de Univers Horoscop Nostradamus: SINGURA zodie protejată de Univers
infoactual.ro
Nostradamus a prezis. Schimbări zguduitoare pentru toată planeta! Viitorul pare... Nostradamus a prezis. Schimbări zguduitoare pentru toată planeta! Viitorul pare înfricoșător
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si