Execuția unui bărbat de 33 de ani din Malaezia, condamnat la moarte pentru trafic de droguri, a fost suspendată după ce bărbatul a fost confirmat pozitiv cu Covid-19 cu o zi înainte de a fi spânzurat.

Condamnat la moarte pentru trafic de droguri

Nagaenthran Dharmalingam urma să fie executat prin spânzurare, după ce a fost prins în 2009 cu 42,7 grame de heroină în Singapore.

Chiar dacă bărbatul a fost diagnosticat cu o dizabilitate intelectuală, guvernul din Singapore susține că bărbatul "a înțeles clar natura acțiunilor sale”  și trebuie pedepsit.

Cu o zi înainte de execuție, instanța a dispus o amânare a pedepsei, după ce a anunțat că Dharmalingam a fost testat pozitiv pentru Covid-19. ”Cred că aici trebuie să folosim logica, bunul simț și umanitatea”, a spus judecătorul.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: O tânără din Australia și-a ucis cu sânge rece fosta iubită, care căzuse de la etajul 5 după un conflict: ,,Ce ești tu, om sau diavol?”

Bărbatul suferă de handicap mental

„Dar sunt doar puțin fericită, pentru că știu că de fapt nu au oprit execuția, ci i-au dat doar o amânare”, a spus sora lui Nagaenthran.

„Nu are o idee foarte bună a ceea ce se întâmplă în jurul lui”, a spus N. Surendran, un avocat malaezian care reprezintă familia lui Dharmalingam și consilier al ONG-ului malaezian Lawyers for Liberty.

"Este dezorientat. Nu are nicio idee reală despre ce se va întâmpla cu el."

„Curtea de Apel a confirmat decizia Înaltei Curți și a spus că este convinsă că Nagaenthran a înțeles clar natura actelor sale”, a declarat Ministerul Afacerilor Interne într-un comunicat.

Citeste si: VIDEO| Atac într-un tren din Tokyo. 17 persoane sunt rănite, iar un bărbat se află în stare critică


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si