COVID-19: Se impune sau nu o nouă carantină în România. Alexandru Rafila a dat explicații

Profesorul Universitar Doctor Alexandru Rafila a dat miercuri seară o serie de declarații în cadrul unei emisiuni TV, acolo unde a precizat faptul că în acest moment nu se impune o nouă carantină, făcând referire la situația din Franța, unde președintele Emmanuel Macron a anunțat reinstituirea un nou „lockdown”.

Author: Andreea Bolocan joi 29 octombrie 2020 , 08:42

carantina Romania Alexadnru Rafila coronavirus
Alexandru Rafila a spus că în Franța ”nu se utiliza masca în niciun fel”[Sursa foto: hotnews.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Reprezentantul României din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății a spus că „este o evidență” faptul că Franța „are de două ori jumătate mai multe cazuri decât avem noi, raportat la populație, care e de cel puțin trei ori mai mare. Este explicabilă decizia autorităților franceze”.

Tot mai multe țări europene au înregistrat  o creștere a numărului de cazuri de infectări COVID-19

„Din păcate, tot mai multe țări în Uniunea Europeană înregistrează astfel de evoluții, care fac ca sistemele de sănătate să nu fie sustenabile, adică să nu poată să preia toți pacienții și nu mă refer doar la pacienții de terapie intensivă, ci și alți pacienți, cu forme medii.

De exemplu, în Belgia nu au acces la servicii medicale spitalicești dacă au forme medii de boală”, a completat Rafila. El a mai precizat că, în aceste condiții, carantina este singura soluție, dar că „este important să nu ajungi acolo, prin măsuri preventive”.

Citeste si: Anunţ oficial: Se instituie CARANTINĂ GENERALĂ de vineri! Unde se aplică această măsură

Citeste si: Germania, nou record de contaminări zilnice. India a depăşit pragul de 8 milioane de infecţii cu SARS-CoV-2

Alexandru Rafila a spus că în Franța ”nu se utiliza masca în niciun fel”

Alexandru Rafila a mai vorbit despre situația din Franța și este de părere că „utilizarea măștii era o glumă în zona localurilor, în zona de alimentație publică. Nu se utiliza masca în niciun fel”. „ Explozia actuală de cazuri este, până la urmă, rezultatul unei relaxări totale, care – după sezonul cald, care a dus la o scădere de cazuri – a determinat situația pe care o vedem acum”, a subliniat acesta.

La întrebarea dacă România ar trebui să impună carantina totală, Alexandru Rafila a răspuns: „În momentul de față, nu. Noi avem o situație ceva mai bună, la noi a fost o creștere permanentă, noi n-am avut acea scădere din timpul verii, dimpotrivă, toată vara am înregistrat o creștere a numărului de cazuri. S-a produs ceva care, din punctul meu de vedere putea fi făcut mai bine, sistemul de sănătate publică nu a fost în niciun fel ranforsat, focalizat pentru o eventuală reizbucnire a numărului de cazuri și, de asemenea, nu am pregătit din punct de vedere al capacității de testare o structură de pregătire a personalului și introducerea unui control extern de calitate care să facă credibile toate rezultatele din sistem”, a spus Alexandru Rafila.

Sursa: Digi24


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si