VIDEO| Cozonacul și pasca au devenit un lux pentru mulți români. Vezi cât costă un cozonac făcut din ingrediente naturale

Cozonacul și pasca au devenit un lux pentru mulți români. Vezi cât costă un cozonac făcut din ingrediente naturale

(Sursa foto: Captură Stirile KANAL D)

Cozonacul și pasca au devenit un lux pentru mulți dintre români. Aproape 100 de lei trebuie să scoată din buzunare cei care vor un cozonac făcut ca la carte de la brutărie. Sumă pe care puține gospodine și-o permit. Așa că cele mai multe spun că anul acesta se vor încumeta să gătească chiar ele tradiționalul preparat.

VIDEO- Cozonacul și pasca, un lux anul acesta

"Se inserează fisticul în interior, crema de fistic. El este foarte aerat, ia uitați cum are textura coca."

120 de lei costă un astfel de deliciu de cozonac făcut doar din ingrediente naturale și bio.

Prețuri mai mari cu 4 lei față de anul trecut

Din categoria cozonacul-prăjitură, o cofetărie mai are în ofertă și cu ciocolată sau căpșuni, dar și o pască deghizată în tort la prețul de 120 de lei. Nici varianta tradițională a desertului nu se lasă mai prejos.

Citeste si: Calendar ortodox 16 aprilie 2022: Ce sărbătoare este în Sâmbăta Floriilor?

Acesta costă 89 de lei.

Are un kilogram 200, iar jumătate o reprezintă umplutura.

Citeste si: Paştele catolic 2022: Tradiţii şi obiceiuri pentru Învierea Domnului

Prețul este mai mare cu 4 lei față de anul trecut.

Ingredientele s-au scumpit cu 15%

Patronii unei patiserii spun că au fost obligați să majoreze prețul din cauza ingredientelor și facturilor care s-au scumpit cu 40%.

Mircea Ion, propietar scovergărie: "Facem un efort ca să menținem prețurile, noi am crescut prețul doar cu 4 lei față de anul trecut.
Interesul nostru este ca și clientul să se bucure de un produs de calitate."

Citeste si: Preţ cozonac 2022: Câţi bani vor scoate românii din buzunar?

Într-adevăr, potrivit statisticii oficiale, gazele naturale s-au scumpit cu aproape 50%, iar dacă ne uităm pe rețeta cozonacului, vedem că toate ingredientele s-au scumpit în medie cu 15%.

Georgiana Grimm, reporter Kanal D: "Ingredientele petnru un cozonac făcut acasă ne costă aproxiamtiv 35 de lei. Cel mai mult dăm pe nucă, făină, ouă și lapte, în timp ce într-o brutărie un cozonac costă de două ori mai mult."

Citeste si: Floriile 2022: Ce semnificație are această sărbătoare? Tradiţii pentru români

Diferența este atât de mare încât multe dintre doamne spun că vor face acasă anul acesta tradiționalul desert de sărbători.

Cei care nu cunosc tainele gătitului, n-au de ales decât să bage mâna mai adânc în buzunar.

Citeste si: Vinerea Mare, zi liberă în 2022: Calendarul sărbătorilor legale

O brutărie va vinde aproximativ 2.000 de cozonaci în săptămâna Patimilor.

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Editor web

A absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, iar ulterior a obținut un master în comunicare digitală.

”Sunt o fire curioasă și dornică de a învăța tot timpul lucruri noi. Printre interesele mele se numără călătoriile, cititul și social media. Întotdeauna mi-a plăcut să scriu și să folosesc cuvintele pentru a transmite mai departe povești oamenilor. De asemenea, îmi place să fiu tot timpul informată, astfel că job-ul de redactor de știri a venit ca o potrivire perfecta”.

Îi place rapiditatea cu care circulă informația în mediul online și adrenalina pe care o oferă o știre de ultimă oră:

”Cred cu tărie că viitorul jurnalismului cuprinde și zona digital”.

Îți Recomandăm Și...
Parteneri