Credem că succesul serviciilor noastre de repatriere decedați necesită dedicare și profesionalism

Sătui de faptul că nu reușesc să își întrețină familiile cu salariile din țară, sau pur și simplu pentru că nu găsesc de muncă aici, mulți români au decis să își încerce norocul peste hotare. O parte dintre aceștia a reușit să își facă un rost, să aibă un serviciu mulțumitor, și să le trimită celor rămași acasă bani pentru un trai mai bun.

Author: Mircea Pop Tuesday 25 January 2022 , 11:53

Credem că succesul serviciilor noastre de repatriere decedați necesită dedicare și profesionalism

Credem că succesul serviciilor noastre de repatriere decedați necesită dedicare și profesionalism

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Din păcate, în ultima vreme, lucrurile s-au schimbat simțitor, iar pandemia de noul coronavirus a dat peste cap planurile multora. Nu doar că locurile de muncă au început să fie din ce în ce mai puține și acolo, dar s-au înmulțit și decesele celor plecați în afara granițelor țării.

Cei dragi s-au văzut puși în situația nu numai de a rămâne fără niciun sprijin, dar și să cheltuiască bani frumoși pentru repatrierea trupurilor celor care au încetat din viață printre străini. Mai mult chiar, din necunoștință de cauză, au intrat pe mâna unor șarlatani care nu au făcut altceva decât să profite de durerea lor. De aceea, am decis să prezentăm câteva informații esențiale despre tot ce înseamnă repatrierea celor decedați.

Apelează mereu la firme de încredere

Primul pas pe care trebuie să îl facă aparținătorii rămași în țară este să apeleze la serviciile unei firme de repatriere decedați de încredere, pentru a avea parte de cele mai bune servicii.

Personal, noi credem ca succesul serviciilor noastre de repatriere decedati necesita dedicare si profesionalism. A profita de durerea altora este o impietate, și de aceea scopul nostru este de a fi acea mână de ajutor întinsă la nevoie.

Citeste si: Doliu în lumea modei. Un designer celebru a pierdut lupta cu viața

Procedură complexă

Nu este deloc simplu să te ocupi în mod profesionist de ceea ce înseamnă repatrierea celor care au încetat din viață în timp ce se aflau departe de țară. Este o procedură complexă, și este nevoie de multe

cunoștințe, de cunoașterea și respectarea prevederilor legale, de asigurarea transportului funerar și multe altele.

Planul de acțiune

După ce cei rămași în țară au primit vestea că sprijinul lor la nevoie, care a plecat pentru un trai mai bun peste hotare a încetat din viață, primul pas care trebuie făcut este să se ia legătura cu o firmă specializată în repatrieri decedați. Angajații acesteia au nevoie de multe detalii și informații despre cel care a decedat, locul și împrejurările în care s-a produs tristul eveniment. Apoi, se va întocmi un plan de acțiune, în urma cărora aparținătorii vor primi și o estimare a costurilor.

La stabilirea acestor costuri se iau mai multe în calcul, cum ar fi și numărul de kilometri care trebuie parcurși până la locul de unde trebuie preluat trupul persoanei decedate, dar și locul unde membrii familiei așteaptă primirea acestuia. Atunci când apelezi la profesioniști, vei găsi multă înțelegere, și chiar posibilitatea de a achita în rate prețul stabilit de la început.

Etape care trebuie parcurse

Pentru o mai mare transparență, trebuie să vorbim puțin și despre ce etape trebuie parcurse. Astfel, prima dintre ele se referă la anunțarea autorităților statului pe raza căruia a avut loc decesul. Cel mai probabil, atunci când nu este cunoscută cauza morții, sau încetarea din viață a avut loc ca urmare a unui act de violență, trupul va fi preluat de o instituție specializată, care se va ocupa și de efectuarea unei autopsii.

Dacă însă nu sunt probleme referitor la cauza decesului, iar familia nu dorește autopsia, trebuie să se depună o cerere specială în acest sens.

Cât durează repatrierea corpului celui decedat

Atunci când apelezi la o firmă profesionistă de repatrieri decesați, întreaga procedură, respectiv preluarea și transportul corpului celui care

a încetat din viață nu ar trebui să dureze mai mult de o săptămână. În schimb, dacă autoritățile statului respectiv consideră că au de a face cu o moarte suspectă, sau nu se cunoaște exact cauza decesului, este posibil ca investigațiile să se prelungească. În acest caz, și procesul de repatriere va fi ceva mai îndelungat.

Citeste si: Doliu în muzică. O cântăreață celebră a murit

Cine eliberează certificatul de deces

Există o procedură care trebuie respectată întocmai. Astfel, autoritățile statului unde a avut loc decesul trebuie să elibereze un certificat internațional de deces. De acest act este nevoie pentru a se emite și certificatul de deces românesc.

Înregistrarea decesului

În acest caz, va trebui să te ocupi tu de toate aspectele. La înregistrarea decesului au nevoie de unele informații exacte, precum numele complet al persoanei care a încetat din viață, data nașterii acesteia, numărul pașaportului, precum și data la care a fost emis, dar și țara.

Repatriere pe calea aerului sau cea rutieră

De la bun început trebuie să menționăm că o repatriere pe calea aerului va fi ceva mai scumpă, iar atunci când mijloacele materiale ale celor aparținătorilor nu sunt chiar atât de bogate, cea rutieră este de preferat. Ce-i drept, o repatriere pe cale aeriană este ceva mai rapidă, așa că trebuie să te gândești bine și să alegi pe cea mai bună pentru voi, cei rămași în urmă.

Citeste si: A murit academicianul Dan Berindei. Celebrul istoric era descendent al familiei Brâncoveanu

Firma de pompe funebre

În continuare, poți discuta cu reprezentanții firmei de repatriere decedați dacă printre serviciile pe care le pot oferi aceștia se referă și la cele de organizarea înmormântării în țară. Dacă răspunsul este unul negativ, atunci cere-le o recomandare pentru o firmă de pompe funebre loco care

să se ocupe de acest aspect. Este vorba despre ultimele clipe pe pământ ale celui drag, așa că trebuie să te asigură că totul va decurge așa cum se cuvine!


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
După Marea Britanie, SUA și Europa raportează cazuri de „variola maimuței”! Care sunt... După Marea Britanie, SUA și Europa raportează cazuri de „variola maimuței”! Care sunt simptomele la care trebuie să fii atent
kfetele.ro
Se dau bani de la stat pentru plata chiriei, a cresei sau a gradinitei, fara acte sau... Se dau bani de la stat pentru plata chiriei, a cresei sau a gradinitei, fara acte sau garantii. Cum se intra in posesia lor
spotmedia.ro
Un parazit transmis de pisici face oamenii mai atrăgători Un parazit transmis de pisici face oamenii mai atrăgători
spotmedia.ro
A primit din greșeală 358.000 de dolari de la stat şi i-a pierdut pe toţi la cazinouri... A primit din greșeală 358.000 de dolari de la stat şi i-a pierdut pe toţi la cazinouri online
b1.ro
Ungaria a scos soldații la granița cu România! Ungaria a scos soldații la granița cu România!
ziareonline.ro
Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei
infoactual.ro
Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan renunță la scandalul din coaliție, stabilitatea... Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan renunță la scandalul din coaliție, stabilitatea este mai importantă acum
evz.ro
Vești proaste pentru cei cu salariul minim! Ce se întâmplă dacă primesc cei 200 de lei... Vești proaste pentru cei cu salariul minim! Ce se întâmplă dacă primesc cei 200 de lei în plus
doctorulzilei.net
Horoscop 20 mai. Zodia care va fi în culmea FERICIRII Horoscop 20 mai. Zodia care va fi în culmea FERICIRII
romaniatv.ro
NATO este pregătită de atacarea României. Alertă fără precedent la graniţă NATO este pregătită de atacarea României. Alertă fără precedent la graniţă
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si