Cresc taxele de la 1 ianurie 2023! Guvernul vrea să majoreze cu 50% impozitele pe casă

Vești triste pentru români! Guvernul ar putea majora cu 50% impozitele pe casă de la 1 ianuarie 2023. Iată ce trebuie să știi!

Author: Ana-Maria Costea miercuri 05 octombrie 2022 , 18:11

Cresc taxele  de la 1 ianurie 2023! Guvernul vrea să majoreze cu 50% impozitele pe casă

Cresc taxele de la 1 ianurie 2023! Guvernul vrea să majoreze cu 50% impozitele pe casă

[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Pentru începutul anului următor, Guvernul are alte planuri pentru poporul român. Impozitele pe casă s-ar putea majora chiar și cu 50%.

Citeste si: Ministrul Finanțelor, despre creșterea impozitelor pe locuințe: „Nu va avea efect asupra persoanelor cu venituri mici”

De ce vor fi majorate impozitele pe casă

Senatori ai partidelor PNL  și PSD au depus amendamente în Parlament. Cei din coaliția de guvernare au conștientizat că este nevoie de bani la bugetul de stat, iar o așteptare până în 2024-2025, era total exclusă. Așteptarea menționată anterior este pusă în aplicare de către primari, pentru a-și actualiza sistemele, așa încât să se poată încasa noile taxe locale, conform Codului Fiscal ce a fost modificat în această vară, informează antena3.ro

În acest caz, se revine cu modificări în Parlament, și nu orișicum, deoarece ele pot fi aplicate imediat. Așadar, chiar începând cu data de 1 ianuarie 2023, va crește baza de impozitare cu 50% pentru impozitele pe clădiri.

Este de reținut faptul că rămâne la latitudinea primarilor dacă vor aplica majorările. Totuși, aceștia ar putea să nu mai primească bani pentru proiecte, astfel încât finanțarea nu va mai veni de la bugetul central.

Citeste si: Prețuri plafonate la gazele naturale și la lemnele de foc. "Toți românii trebuie să treacă cu bine iarna care vine"

Cât vor plăti românii în plus pentru impozitul casei

Pentru o clădire din beton, pentru care până în prezent era perceput un impozit în valoare de 1.000 de lei, ce are instalații de apă, canalizare, instalații electrice și chiar încălzire, ar putea să ajungă până la 1.500 de lei impozitul.

Conform ministrului de Finanțe, se va trece la dezbaterea în Parlament pentru amendamentele menționate.

Citeste si: VIDEO- Curierii din România vor fi obligați să raporteze către ANAF toate operațiunile de livrare cu plată ramburs. Ce informații vor fi transmise


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si