Creștere alarmantă de cazuri în Europa. Cele mai afectate state se confruntă cu explozii de infecții cu coronavirus

Spania și Italia, țările care au avut cele mai multe cazuri de coronavirus la începutul pandemiei, se confruntă cu noi creșteri în ultima perioadă.

Author: Alex Dumitrescu joi 20 august 2020 , 13:06

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Spania a înregistrat în ultimele 24 de ore 3715 noi cazuri de coronavirus, cel mai mare număr de la ieșirea din carantină generalizată la finalul lunii iunie.

Și Italia a raportat cel mai mare număr de noi cazuri de la sfârșitul lunii mai, înregistrând 642 de noi cazuri.

Germania a depășit recordul stabilit în aprilie, în condițiile în care joi a anunțat alte 1707 cazuri, potrivit BBC.

Revin restricțiile în mai multe țări europene

Grecia va extinde restricțiile în populara insulă Mykonos şi în regiunea Halkidiki din nordul țării, pentru a limita răspândirea noului coronavirus, au anunțat miercuri autoritățile locale.

Măsurile includ o  interdicție completă a petrecerilor  și festivităților live, limitarea grupurilor la nouă persoane pentru toate adunările publice și private și obligativitatea purtării măștii în spațiile închise și deschise.

Nu mai mult de patru persoane vor putea fi așezate la o masă în restaurante decât dacă sunt rude foarte apropiate, în acest caz limita crescând la șase persoane, potrivit  Reuters.

Restricțiile vor intra în vigoare în perioada 21- 31 august.

Și Ungaria va introduce de luna viitoare reguli mai stricte pentru călătoriile în străinătate și recomandă cetățenilor ei să evite călătoriile în afara țării.ț

ecizia vine în urma înrăutățirii  epidemiei de COVID-19  în Europa, potrivit șefului de cabient al premierului Viktor Orban, Gergely Gulyas.

„Situaţia în Europa se deteriorează şi în cel mai bun caz stagnează în unele ţări”, a spus Gulyas la un briefing de presă.

„Nicio relaxare a restricţiilor existente nu este aşadar posibilă. Dat fiind că în cele mai multe ţări numărul cazurilor (de COVID-19) creşte, va fi nevoie de reguli mai stricte”, a atenţionat oficialul ungar, potrivit Agerpres.

El a precizat că structura operativă de coordonare a răspunsului Ungariei faţă de epidemia de coronavirus va prezenta propunerile sale la şedinţa de guvern de săptămâna viitoare.

Recomandare pentru românii care vor să plece în străinătate

Cetățenii români sunt sfătuiți să evalueze oportunitatea efectuării anumitor deplasări în străinătate, dacă nu sunt esențiale, în contextul pandemiei la nivel global, a recomandat Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

„Având în vedere faptul că lista menţionată este actualizată săptămânal de către Institutul Naţional de Sănătate Publică din România, MAE subliniază că există posibilitatea ca anumite state/zone să fie incluse de către autorităţile române pe lista ţărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat.

De asemenea, trebuie avut în vedere faptul că zborurile către/dinspre statele/zonele respective pot fi anulate. Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să analizeze oportunitatea oricărei deplasări în străinătate în contextul actual şi să efectueze numai călătoriile care sunt considerate esenţiale”, se arată într-un comunicat de presă transmis miercuri seară de MAE.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si