Cristian Borcea, spune ca nu a fost VIP in penitenciar: "Am stat 4 persoane in 10 metri patrati"

Cristian Borcea a raspuns acuzatiilor DNA legat de o posibila fraudare a sistemului din penitenciar prin acordarea unui tratament preferential.

Webeditor: Mihai Dragan Author: Radu Constantin joi 13 septembrie 2018 , 16:07

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Cristian Borcea a vorbit chiar pe scarile primariei unde s-a casatorit civil cu Valentina Pelinel despre noua ancheta DNA in care e acuzat ca a obtinut mai multe recompense si permisiuni de iesire din inchisoare decat orice alt detinut din Romania.

Borcea a explicat cum in cazul lui, unele luni au avut 36 de zile, datorita unui cumul de beneficii legale de care a beneificiat.

Mai mult, el a declarat ca se simte nedreptatit de faptul ca nu si-a putut vedea familia doi ani si jumatate din cauza unor dosare in care a fost achitat.

„Sunt tampenii care nu au nimic la baza. Intr-o luna, daca pleci cinci zile acasa, iti mai raman 25-26 zile. Scazi zilele libere, tu muncesti 20 de zile. La doua zile muncite, se da una castig. Deci, daca muncesti 20 de zile, se mai adauga inca 10 si se fac 30 zile. Corect? La 30 de zile se mai adauga 6 zile, pentru ca am locuit in 10 mp, 4 persoane in conditii necorespunzatoare. Nu ce spun ei, ca am avut eu privilegii, se vede la dosar. Mi s-a dat la Jilava, in ultimii doi ani jumatate, cate 6 zile ca am locuit intr-o camera de 10 mp, 4 persoane.

Deci nu am avut 33 de zile, au fost luni in care am avut si 36 de zile, pentru ca am avut 6 zile castig prin legea 169 prin care, daca nu ai conditii corespunzatoare ti se dau 6 zile: 20 de zile plus 10 zile castigate prin munca si cu 6 sunt 36 zile. Comisiile, sunt sigur ca vor vedea si vor verifica.

A doua problema: ar trebui sa-l intrebati pe domnul Dumitrascu atunci cand mai intra la televizor” eu, doi ani de zile, am fost

privat de perimsii de iesire din penitenciar, de a-mi vedea familia, copiii – mi s-au nascut doi copii, deoarece eram angrenat, acuzat si inculpat in doua dosare penale in care pana la urma am fost achitat de Curtea Suprema de Justitie. Iar eu doi ani de zile n-am beneficiat de permisii pentru ca am fost acuzat si inculpat. Pana la urma, am fost achitat in acele dosare! Prezumptia de nevinovatie si acei doi ani in care nu mi-am vazut copiii, familia, pentru astea cine plateste?”, a explicat Cristi Borcea.

Intrun comunicat al FSANP (Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor) se arata: „Detinutul Borcea Cristian figureaza in evidente cu luni in care ar fi lucrat cate 30 de zile (ex: ianuarie, iunie 2018) si chiar 33 de zile (martie 2018), excluzand celelalte activitati pe care cei care i-au acordat creditele pretind ca le-ar fi facut, in conditiile in care in acele luni a

avut cate 5-7 zile de permisiune de iesire din penitenciar”.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Anunțul momentului despre vaccinul Pfizer! Ce se întâmplă cu nivelul de anticorpi din... Anunțul momentului despre vaccinul Pfizer! Ce se întâmplă cu nivelul de anticorpi din organism? Toată lumea trebuie să știe asta
spotmedia.ro
De ce Facebook și YouTube nu fac față asaltului de mesaje anti-vaccin? De ce Facebook și YouTube nu fac față asaltului de mesaje anti-vaccin?
spotmedia.ro
Confruntarea dintre Florin Cîțu și Ludovic Orban, dinamita care aruncă în aer... Confruntarea dintre Florin Cîțu și Ludovic Orban, dinamita care aruncă în aer susținerea publică a liberalilor
b1.ro
Ion Ţiriac, implicat într-un scandal de răsunet. S-a lăsat cu îmbrânceli: „E o agresiune!” Ion Ţiriac, implicat într-un scandal de răsunet. S-a lăsat cu îmbrânceli: „E o agresiune!”
infoactual.ro
A aruncat BOMBA! Dezvăluirea ȘOCANTĂ a momentului: Am găsit-o pe Elodia! A aruncat BOMBA! Dezvăluirea ȘOCANTĂ a momentului: Am găsit-o pe Elodia!
infoactual.ro
Cristina Cioran trece prin momente grele. Actrița a născut prematur: „Rugaţi-vă” Cristina Cioran trece prin momente grele. Actrița a născut prematur: „Rugaţi-vă”
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si