Cristian Pomohaci, aplaudat de aproximativ 150 de sustinatori la iesirea din sediul Mitropoliei Ardealului

Aproximativ 150 de persoane – femei si barbati, s-au strans, marti, in fata sediului Mitropoliei Ardealului din Sibiu unde s-a judecat recursul depus de Cristian Pomohaci, impotriva deciziei de caterisire. Sustinatorii fostului preot cred in nevinovatia acestuia si l-au aplaudat la iesirea de la judecata. Sedinta Consistoriului Mitropolitan de la Sibiu, care judeca recursul depus de Cristian Pomohaci impotriva deciziei de caterisire, a inceput la ora 11.00 si s-a terminat doua ore si jumatate mai tarziu.

A.S., marți 19 septembrie 2017 , 14:50

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In fata sediului cladirii Mitropoliei Ardealului unde a avut loc judecata s-au strans aproximativ 150 de persoane, femei si barbati, sustinatori ai fostului preot.
Acestia cred in nevinovatia lui si afirma ca mass-media este de blamat in acest caz, jurnalistii fiind cei care l-au adus pe Cristian Pomohaci in aceasta situatie.

Tocmai de aceea, au format un cordon la intrarea in cladire, pentru a-l proteja de ochii presei, in momentul in care a iesit de la judecata.
In aplauzele sustinatorilor care au agresat jurnalistii, Pomohaci s-a urcat in masina cu care a venit la Sibiu inca de la ora 09.00 si a plecat. Fostul preot nu a facut declaratii presei.

Anterior, reprezentantii Miropoliei Ardealului au anuntat ca sustinatorii nu vor reusi sa influenteze membrii Consistoriului.
”Consistoriul Mitropolitan va judeca apelul domnului Cristian Dorin Pomohaci cu deplina obiectivitate si impartialitate, respectand prezumtia de nevinovatie a acestuia, precum si dreptul la aparare, in conditiile prevazute de Regulamentul Autoritatilor Canonice Disciplinare si ale Instantelor de Judecata ale Bisericii Ortodoxe Romane. Pentru a elimina orice suspiciune privitoare la obiectivitatea procedurii de judecata, sedinta Consistoriului, care nu este publica, va fi inregistrata audio si video”, au anuntat reprezentantii Mitropoliei Ardealului.

Consistoriul Mitropolitan al Mitropoliei Ardealului judeca, marti, recursul depus de fostul preot si i-a oferit acestuia posibilitatea de a-si alege un aparator bisericesc dintre cei atestati de Patriarhia Romana.
”Avand in vedere principiul judecatii echitabile si al respectarii dreptului la aparare, Consistoriul a trimis citatie persoanei invinuite, Cristian-Dorin Pomohaci, a admis audierea martorilor propusi de acesta, oferindu-i-se posibilitatea ca, pe langa inscrisurile depuse la Consistoriul Mitropolitan, sa uzeze si de dreptul sau de a se apara in fata instantei bisericesti de judecata. Totodata, instanta i-a oferit posibilitatea apelantului de a-si alege un aparator bisericesc, dintre persoanele nominalizate in citatie, aparatori bisericesti atestati de catre Patriarhia Romana, conform art. 122 din Regulament”, au anuntat reprezentantii Mitropoliei Ardealului.

Pana la data fixata pentru termenul de judecata, la instanta bisericeasca au putut fi depuse si alte marturii concrete in apararea sau in acuzarea apelantului.
Consistoriul Mitropolitan au precizat ca prin aplicarea masurilor canonice ”nu se urmareste pedepsirea persoanei invinuite, care se poate intoarce prin pocainta, ci numai apararea institutiei Bisericii, a ordinii si a disciplinei canonice, a moralitatii si a sacralitatii vietii bisericesti”.

”Orice pedeapsa canonica aplicata de o instanta bisericeasca se deosebeste de pedepsele instantelor civile si penale prin faptul ca nu interzice niciun drept civil, nu priveaza de libertate, cel pedepsit ramanand o persoana libera de a profesa orice activitate in cadrul societatii civile!”, au afirmat reprezentantii Mitropoliei Ardealului.

In cazul in care va fi nemultumit de solutia de la Sibiu, fostul preot poate depune contestatie la Patriarhie.
Preotul Cristian Pomohaci, care a fost caterisit de catre Consistoriul Eparhial al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia pentru ca ar fi incercat sa corupa sexual un adolescent de 17 ani, a contestat decizia la Mitropolia Ardealului de care apartine ierarhic parohia in care a slujit.

Sursa: News.ro


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Starlin revine printre coechipierii sai, Razboinici! Tanarul izbucneste in lacrimi!... Starlin revine printre coechipierii sai, Razboinici! Tanarul izbucneste in lacrimi! Iata care este starea lui de sanatate, dupa accidentarea suferita!
demamici.ro
A aflat la naștere că băiețelul are intestinele în afara abdomenului și 10% șanse să... A aflat la naștere că băiețelul are intestinele în afara abdomenului și 10% șanse să trăiască! Poveste relatată de „mămica unui copil malformat” | Demamici.ro
b1.ro
A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut... A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !
monitorulcj.ro
Papa Francisc a reacționat după moartea PS Florentin Crihălmeanu: „Am aflat cu durere... Papa Francisc a reacționat după moartea PS Florentin Crihălmeanu: „Am aflat cu durere vestea trecerii la Domnul”
infoactual.ro
Predicție grea pentru o ZODIE. Astrolog: 2021 înseamnă „ultimatum” Predicție grea pentru o ZODIE. Astrolog: 2021 înseamnă „ultimatum”
infoactual.ro
Cel mai fraged șnițel de porc. Rețetă delicioasă. Va ieși crocant și extrem de delicios Cel mai fraged șnițel de porc. Rețetă delicioasă. Va ieși crocant și extrem de delicios
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si