Cristian Pomohaci, aplaudat de aproximativ 150 de sustinatori la iesirea din sediul Mitropoliei Ardealului

Aproximativ 150 de persoane – femei si barbati, s-au strans, marti, in fata sediului Mitropoliei Ardealului din Sibiu unde s-a judecat recursul depus de Cristian Pomohaci, impotriva deciziei de caterisire. Sustinatorii fostului preot cred in nevinovatia acestuia si l-au aplaudat la iesirea de la judecata. Sedinta Consistoriului Mitropolitan de la Sibiu, care judeca recursul depus de Cristian Pomohaci impotriva deciziei de caterisire, a inceput la ora 11.00 si s-a terminat doua ore si jumatate mai tarziu.

Webeditor: A.C. Author: A.S. marți 19 septembrie 2017 , 14:50

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In fata sediului cladirii Mitropoliei Ardealului unde a avut loc judecata s-au strans aproximativ 150 de persoane, femei si barbati, sustinatori ai fostului preot.
Acestia cred in nevinovatia lui si afirma ca mass-media este de blamat in acest caz, jurnalistii fiind cei care l-au adus pe Cristian Pomohaci in aceasta situatie.

Tocmai de aceea, au format un cordon la intrarea in cladire, pentru a-l proteja de ochii presei, in momentul in care a iesit de la judecata.
In aplauzele sustinatorilor care au agresat jurnalistii, Pomohaci s-a urcat in masina cu care a venit la Sibiu inca de la ora 09.00 si a plecat. Fostul preot nu a facut declaratii presei.

Anterior, reprezentantii Miropoliei Ardealului au anuntat ca sustinatorii nu vor reusi sa influenteze membrii Consistoriului.
”Consistoriul Mitropolitan va judeca apelul domnului Cristian Dorin Pomohaci cu deplina obiectivitate si impartialitate, respectand prezumtia de nevinovatie a acestuia, precum si dreptul la aparare, in conditiile prevazute de Regulamentul Autoritatilor Canonice Disciplinare si ale Instantelor de Judecata ale Bisericii Ortodoxe Romane.

Pentru a elimina orice suspiciune privitoare la obiectivitatea procedurii de judecata, sedinta Consistoriului, care nu este publica, va fi inregistrata audio si video”, au anuntat reprezentantii Mitropoliei Ardealului.

Consistoriul Mitropolitan al Mitropoliei Ardealului judeca, marti, recursul depus de fostul preot si i-a oferit acestuia posibilitatea de a-si alege un aparator bisericesc dintre cei atestati de Patriarhia Romana.
”Avand in vedere principiul judecatii echitabile si al respectarii dreptului la aparare, Consistoriul a trimis citatie persoanei invinuite, Cristian-Dorin Pomohaci, a admis audierea martorilor propusi de acesta, oferindu-i-se posibilitatea ca, pe langa inscrisurile depuse la Consistoriul Mitropolitan, sa uzeze si de dreptul sau de a se apara in fata instantei bisericesti de judecata. Totodata, instanta i-a oferit posibilitatea apelantului de a-si alege un aparator bisericesc, dintre persoanele nominalizate in citatie, aparatori bisericesti atestati de catre Patriarhia Romana, conform art. 122 din Regulament”, au anuntat reprezentantii Mitropoliei Ardealului.

Pana la data fixata pentru termenul de judecata, la instanta bisericeasca au putut fi depuse si alte marturii concrete in apararea sau in acuzarea apelantului.
Consistoriul Mitropolitan au precizat ca prin aplicarea masurilor canonice ”nu se urmareste pedepsirea persoanei invinuite, care se poate intoarce prin pocainta, ci numai apararea institutiei Bisericii, a ordinii si a disciplinei canonice, a moralitatii si a sacralitatii vietii bisericesti”.

”Orice pedeapsa canonica aplicata de o instanta bisericeasca se deosebeste de pedepsele instantelor civile si penale prin faptul ca nu interzice niciun drept civil, nu priveaza de libertate, cel pedepsit ramanand o persoana libera de a profesa orice activitate in cadrul societatii civile!”, au afirmat reprezentantii Mitropoliei Ardealului.

In cazul in care va fi nemultumit de solutia de la Sibiu, fostul preot poate depune contestatie la Patriarhie.
Preotul Cristian Pomohaci, care a fost caterisit de catre Consistoriul Eparhial al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia pentru ca ar fi incercat sa corupa sexual un adolescent de 17 ani, a contestat decizia la Mitropolia Ardealului de care apartine ierarhic parohia in care a slujit.

Sursa: News.ro


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
BREAKING NEWS. Irinel Columbeanu, infectat cu COVID-19. Afaceristul a fost transportat... BREAKING NEWS. Irinel Columbeanu, infectat cu COVID-19. Afaceristul a fost transportat de urgență la spital
spotmedia.ro
Lucian Valea, omul care aduce Maramureșul în orice colț al țării: Povestea unui... Lucian Valea, omul care aduce Maramureșul în orice colț al țării: Povestea unui business pentru care pandemia a reprezentat o oportunitate Interviu
spotmedia.ro
Și dinozaurii dădeau din coadă, dar din cu totul alt motiv față de câini Și dinozaurii dădeau din coadă, dar din cu totul alt motiv față de câini
b1.ro
De ce s-au certat Gina Pistol şi Smiley. Blondina şi-a ameninţat iubitul: „Știi ce?... De ce s-au certat Gina Pistol şi Smiley. Blondina şi-a ameninţat iubitul: „Știi ce? Caută-mă, că o să-ți răspund eu!”
infoactual.ro
Anul în care lumea va fi din nou condusă de comuniști. Baba Vanga, previziuni cumplite... Anul în care lumea va fi din nou condusă de comuniști. Baba Vanga, previziuni cumplite până în 3797
infoactual.ro
Urmează 13 ani cruciali. Carmen Harra: În calendarul mayaş se spune că e sfârşitul lumii Urmează 13 ani cruciali. Carmen Harra: În calendarul mayaş se spune că e sfârşitul lumii
evz.ro
Florin Călinescu a șocat o țară întreagă. S-a aflat, în sfârșit, adevărul. Nimeni nu... Florin Călinescu a șocat o țară întreagă. S-a aflat, în sfârșit, adevărul. Nimeni nu credea posibil așa ceva
doctorulzilei.ro
Vitamina esențială pentru creier și pentru metabolismul tuturor celulelor. Un nivel... Vitamina esențială pentru creier și pentru metabolismul tuturor celulelor. Un nivel prea scăzut poate duce la pierderea memoriei
romaniatv.net
COLOSAL, Imaginea anului! Klaus Iohannis, s-a pozat la New York cu manelistul Sorinel... COLOSAL, Imaginea anului! Klaus Iohannis, s-a pozat la New York cu manelistul Sorinel Puştiu
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si