VIDEO - Cristian Popescu Piedone, audiat la DNA. Denunţătorul este fostul primar al Sectorului 5, Daniel Florea
Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a fost ridicat vineri dimineaţă de pe aeroportul Otopeni de procurorii Direcției Naționale Anticorupție şi a fost dus la audieri. Nu este cunoscut exact motivul audierii acestuia sau dacă are vreo legătură cu dosarul Colectiv.

In articol:
Cristian Popescu Piedone a fost dus la audieri la DNA, vineri dimineaţă. Edilul a fost săltat de procurori de pe aeroportul Otopeni, potrivit România TV.
Cel care l-a denunțat este fostul primar al sectorului 5, Daniel Florea.
Citeste si: Hemoroizi externi – cauze si metode de tratament
Citeste si: „Din păcate” Ce a spus mama lui Smiley despre Gina Pistol, chiar în ziua nunții! Puțini știau- wowbiz.ro
„ Eu nu sunt un fugar, îmi aştept sentinţa cu capul sus. Puteam să fug de o mie de ori din ţară. Probabil, la ţepele pe care le-au luat, credeau că şi Piedone fuge ”, a spus el.
Nu se știe dacă motivul audierii are vreo legătură cu dosarul Colectiv sau este vorba despre un alt dosar în care este vizat primarul Sectorului 5 Cristian Popescu Piedone.
Dosarul Colectiv
Curtea de Apel Bucureşti (CAB) urmează să pronunţe sentinţa definitivă în dosarul Colectiv, în care fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone a fost condamnat în primă instanţă la 8 ani şi 6 luni de închisoare pentru abuz în serviciu, în legătură cu tragedia în urma căreia au decedat 64 de persoane.
În 16 decembrie 2019, Tribunalul Bucureşti a decis următoarele condamnări:
- Cristian Popescu-Piedone – 8 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru clubul Colectiv;
- cei trei patroni ai clubului Colectiv, Alin George Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu – câte 11 ani şi 8 luni închisoare pentru ucidere din culpă în formă agravantă, vătămare corporală din culpă în formă agravantă şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă;
- Daniela Niţă, patroana firmei de artificii Golden Ideas Fireworks Artists (decedată între timp) – 12 ani şi 8 luni de închisoare cu executare;
- pirotehniştii Viorel Zaharia şi Marian Moise – 9 ani şi 8 luni de închisoare şi, respectiv, 10 ani;
- Cristian Niţă, director al firmei de artificii – 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare;
- George Matei şi Antonina Radu, cei doi pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti care au verificat clubul Colectiv fără a lua măsurile legale în privinţa respectării normelor PSI – câte 9 ani şi 2 luni de închisoare.
- Aurelia Iofciu, şefa Serviciului autorizări comerciale din Primărie – 8 ani de închisoare;
- Larisa Luminiţa Ganea, consilier superior – 7 ani;
- Ramona Sandra Moţoc, referent superior – 3 ani de închisoare cu suspendare şi prestarea a 90 de zile de muncă în folosul comunităţii.
- Persoanele condamnate au fost obligate să plătească, în solidar cu Primăria Sector 4 şi ISU Bucureşti-Ilfov, daune morale şi materiale de peste 50 de milioane de euro către victimele incendiului din octombrie 2015.
Citeste si: Raed Arafat a fost spionat. Cine a pus microfonul secret în biroul demnitarului
De asemenea, inculpaţii, ISU şi Primăria Sectorului 4 trebuie să plătească mai multor spitale din Bucureşti şi din ţară peste 8 milioane lei, reprezentând cheltuieli de spitalizare cu persoanele decedate şi rănite.