Criticul Nicolae Manolescu s-a iubit cu realizatoarea TV Marina Constantinescu, care i-a fost studenta: „Este o poveste care a durat ani de zile si care a suportat trauma politicului”

Nicolae Manolescu (77 de ani) a avut o intensa relatie sentimentala cu Marina Constantinescu (50 de ani), realizatoare de emisiuni culturale la TVR.

Matei Vaihan, duminică 25 iunie 2017 , 19:30

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Nicolae Manolescu a avut o viata sentimentala bogata, celebrul critic avand numai putin de trei casnicii la activ, in prezent fiind casatorit cu Irina Horea, fiica poetului Ion Horea. La inceputul anilor `90, dupa ce Manolescu bifase primul divort din viata sa, acesta a cunoscut-o pe Marina Constantinescu, studenta sa de a Facultatea de Litere, intre cei doi fiind o diferenta de 27 de ani. Ulterior, Marina a devenit un reputat jurnalist, critic de teatru si film, dar si realizator de emisiuni culturale la TVR.

Marina, care in prezent este maritata cu actorul Mircea Rusu, a dezvaluit, intr-un interviu pentru revista Tango, ce a insemnat pentru ea relatia cu Manolescu. “Cred ca m-a marcat fundamental. Este relatia care m-a maturizat din toate punctele de vedere. Relatia care mi-a revelat eul. Da, este o poveste care a durat ani de zile si care a suportat trauma politicului”, a marturisit Marina Constantinescu.

„Am fost afectata foarte tare de daruirea acestui intelectual rar si de marca, daruire pana la disolutie, pana la abandonarea fiintei si a scrisului, care era fiinta lui, pana in ’96. S-a daruit nu doar societatii civile, ci si politicului. A coborat in cetate si a incercat din rasputeri sa schimbe in bine drumul Romaniei. Ce a primit?… Daca Cehia a preferat un Havel, Romania se pare ca-si amana intalnirea cu astfel de personalitati.”, a mai spus Marina despre fostul ei iubit.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si