Crucea Roșie - Proiect social. Ce este "Cădița Bebelușului"?

Pe fondul adâncirii crizei generate de pandemia COVID-19, este din ce în ce mai greu pentru familiile în dificultate care așteaptă un copil să asigure cele necesare în primele luni de viață ale bebelușului. Așa cum știm cu toții, igiena nou-născutului este foarte importantă, dar și costisitoare, iar în ultimele luni, peste 50 de familii vulnerabile ne-au solicitat produse de igienă specifice pentru nou-născuți.

Author: Georgiana Balaban luni 09 noiembrie 2020 , 14:41

crucea roșie cădița bebelușului
Proiect Crucea Roșie.[Sursa foto: Captură KANAL D]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Pentru a veni în sprijinul acestora în mod susținut, lansăm proiectul intitulat Cădița Bebelușului, prin care vrem să răspundem, cu ajutorul vostru, nevoilor de îngrijire și ocrotire pentru cei mai mici.

În cadrul proiectului, ne-am propus ca în fiecare lună să distribuim minim 10 pachete cu produse de igienă și hăinuțe, în valoare de 100 de lei,cătregravidele din comunitățile vulnerabile în București.

crucea roșie cădița bebelușului
Crucea Roșie - cădița bebelușului[Sursa foto: Captură KANAL D]

Conform datelor statistice, în cele 9 luni de la declararea pandemiei au avut loc peste 153.000 de nașteri la nivel național, numărul total de nașteri estimat în 2020 fiind de aproape 184.000 de copii, iar rapoartele UNICEF România arată că 1 din 3 copii trăiește sub pragul sărăciei.

crucea roșie cădița bebelușului
Proiect Social.[Sursa foto: Captură KANAL D]

Cine are nevoie de Cădița Bebelușului?

Proiectul Cădița Bebelușului se adresează în principal viitorilor părinți care se zbat în această perioadă să rămână peste pragul sărăciei extreme.

Sărăcia extremă este definită ca nivelul de trai al unei persoane care are mai puțin de 7,8 lei/zi, conform unui studiu recent al Băncii Mondiale. În prezent inegalitățile cresc și devin mai vizibile, cei mai afectați fiind cei care aveau cel mai mare risc de sărăcie și excludere, printre care, de exemplu, persoane cu salariu minim pe economie, zilieri, familii cu mulți copii și persoane tinere cu venituri foarte mici sau fără venituri, care așteaptă un copil. În acest sens, există dovezi că oamenii din comunitățile sărace sunt mai expuși riscurilor de infecții și deces.

crucea roșie cădița bebelușului
Crucea Roșie.[Sursa foto: Captură KANAL D]

„Nou-născuții au nevoie de o igienă riguroasă, deoarece sistemul lor imunitar nu este încă pregătit să facă față agresiunilor virusurilor din mediul înconjurător. Pielea este poarta de intrare pentru un număr mare de microbi, însă putem preveni infecțiile menținând pielea curată și fără iritații.”, afirmă medicul specialist în neonatologie Melania Iancu.

Bazat pe sfatul specialiștilor, pachetul de suport trebuie să conțină cel puțin următoarele produse de igienă: cădiță de îmbăiere, 1 săpun hipoalergenic, 1 gel de baie și șampon pentru bebeluși, 1 ulei de corp, 1 detergent gel concentrat pentru rufele nou-născuților.

crucea roșie cădița bebelușului
Proiect Crucea Roșie.[Sursa foto: Captură KANAL D]

În completarea pachetului cu produse de igienă, Bine Boutique – inițiativa de economie socială a Crucii Roșii Sector 6 – va oferi trusoul vestimentar pentru nou-născuți, compus din body-uri, bluze, pantaloni, căciulițe, mănuși, combinezon și haine groase pentru sezonul de iarnă.

Citeste si: O cunoscută prezentatoare tv, sora unuia dintre răniții de la Colectiv ”El este băiețelul care și-a salvat prietenul în scaun cu rotile”

Citeste si: Ce salarii există în Japonia, una dintre cele mai dezvoltate țări din lume

Acum, mai mult ca niciodată, avem nevoie de implicarea voastră în realizarea acestui proiect!

Având în vedere costul articolelor de igienă pentru bebeluși, fiecare donație în bani din partea ta, a unei companii sau organizații partenere, va contribui la realizarea pachetelor complete de protecție și îngrijire și la ajutarea unui număr cât mai mare de familii, care vor reuși astfel să asigure dezvoltarea sănătoasă a nou-născutului.

Cum ne puteți ajuta?

Vino alături de noi și contribuie la un start sănătos în viață pentru unul dintre acești copii. Donează pentru achiziționarea produselor de igiena bebelușului aici: https://shop.bineboutique.ro/cadita-bebelusului.html


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si