CTP, ipoteză neașteptată: De ce nu taie niciun partid pensiile militarilor

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu susține că subiectul pensiilor speciale este unul sensibil pentru marile partide, asta pentru că 90% dintre pensiile speciale sunt cele ale militarilor. CTP consideră că niciun partid nu va îndrăzni să se atingă de aceste pensii pentru că armata poate da o lovitură stat.

Author: R.B. joi 12 decembrie 2019 , 15:19

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

”În răsdiscutatul subiect al pensiilor speciale, nu e vorba de pensii. Nici de contributivitate, nici de plafonare, nici de impozitare.

90% dintre pensiile zise speciale sunt ale militarilor. Deci, despre ce vorbim? Eliminarea pensiilor „nesimțite” înseamnă o confruntare directă cu armata.

Pe care PNL, urmând exemplul PSD din ultimii 30 de ani, nu o va declanșa niciodată.

De ce?

Citeste si: Orban: În cursul acestui an, deficitul va depăşi 4% din PIB

Păi, deoarece cu armata poți să dai o lovitură de stat, ca aceea din 22 decembrie 1989, cu civilii, fie și cei de la 10 august, nu poți.

Citeste si: Orban nu exclude posibilitatea asumării răspunderi pe Legea bugetului

Din 16 decembrie până în 21, unități ale armatei române au tras în manifestanții împotriva regimului Ceaușescu. Din 22 decembrie, au fost împușcați oameni pentru ca uniformele kaki, împreună cu grupul Iliescu, să capete legitimitate de apărători ai țării atacate de „teroriști”.

Citeste si: Klaus Iohannis, întrebat ce părere are că-i va îngheţa indemnizaţia anul viitor: Mi se pare un lucru potrivit

În urma acestei mascarade sângeroase, armata și-a câștigat privilegiile pe care le are și astăzi.

Privilegii nemeritate. 90% dintre cadrele armatei stau în țară prin birouri și unități militare. Sunt foarte puțini cei care merg în zone de pericol de pe planetă. O fac de bunăvoie și pentru asta primesc niște lefuri bune. Sunt, și ei, niște români care muncesc în străinătate, cu nimic deosebiți de cei care lucrează în construcții, putând fi oricând victime ale accidentelor de șantier.”, scrie CTP, în  Republica.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si