Kremlinul nu a transmis niciun comunicat cu privire la numărul soldaților ruși decedați pe frontul din Ucraina din data de 25 martie, la o lună şi o zi de la declanşarea războiului. Aproximativ 1.351 de soldaţi au murit până la acea dată, a transmis Kremlinul.

Citeste si: Rușii au lansat un atac cu rachete din Marea Neagră spre orașul Odesa

După aproape 3 luni de la începutul războiului, Kievul estimează că numărul soldaţilor ruşi ucişi a ajuns la 27.000.

O cifră mare, constată numeroşi militari şi analişti occidentali, pentru care evaluările Moscovei sunt mult reduse.

„Rusia a suferit probabil pierderi ce corespund unei treimi din forţa de luptă terestră pe care ea a angajat-o în februarie", adică 50.000 de soldaţi ruşi răniţi sau ucişi, constata duminică Ministerul Apărării al Regatului Unit.

Care este mediul din care provin cei mai mulți soldați ruși

Cu o rată de trei soldaţi răniţi la unul ucis recunoscută de Moscova la începutul conflictului, am ajunge la 12.500 de militari ruşi morţi în mai puţin de trei luni. Destul de aproape de cei 15.000 de soldaţi sovietici ucişi în decurs de un deceniu de război în Afganistan (1979-1989), război care a provocat o traumă naţională.

Citeste si: Armata rusă are probleme mari cu resursele de război. „Nu mai vedem salve de rachete de croazieră"

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune- wowbiz.ro

Site-ul rusofon Mediazona susţine că are confirmată exclusiv din surse deschise moartea a 2.099 de soldaţi ruşi în lupte până pe 6 mai. O mare parte dintre cei a căror vârstă era menţionată aveau între 21 şi 23 de ani, iar 74 dintre ei nu aveau nici 20 de ani, precizează Mediazona.

Majoritatea celor ucişi proveneau din sudul Rusiei, în special din Caucazul de Nord, regiune majoritar musulmană, precum şi din Siberia Centrală, potrivit aceleiaşi surse.

Citeste si: Cetățenii ”scoase la vânzare” pentru ruși. Care este prețul pentru a obține cetățenia română

Cel mai mare număr de decese (135) a fost confirmat în rândurile soldaţilor din regiunea musulmană Daghestan din Caucazul de Nord, urmaţi de buriaţi (98), minoritate mongolă din Buriatia, o regiune din Siberia.

„Cel mai mare număr de soldaţi şi ofiţeri ai forţelor terestre ruse provin din orăşele şi sate din Rusia. Acest lucru este legat de stratificarea socio-economică şi(...) educativă", explică Pavel Luzin, comentator al site-ului de informaţii online Riddle Russia. Pentru că "exigenţele pentru serviciul militar" în aceste forţe ale armatei sunt "relativ mici", cei mai buni soldaţi şi viitori ofiţeri preferând alte ramure, precum "forţele aeriene şi spaţiale, forţele balistice strategice şi marina", explică acesta.

Putin laudă rolul jucat în Ucraina de minorităţile etnice din Rusia

Jurnaliștii locali şi reţelele sociale din Daghestan, regiune printre cele mai sărace din Rusia şi scenă a unei insurecţii islamiste vreme de mai mulţi ani, sunt pline de imagini care arată părinţi îndoliaţi primind condoleanţe din partea unor responsabili.

Citeste si: Zi istorică. Finlanda și Suedia depun oficial cererea de aderare la NATO

Citeste si: Ce a transmis Geta Sterp cu privire la persoanele care se jignesc în mediul online. „Cât de multe rabdă Dumnezeu!”- kfetele.ro

Citeste si: Detaliile "ascunse" în cazul morții lui Andrei Versace. Imaginile arată că a avut un sfârșit brutal- radioimpuls.ro

Kamil Iziiev, şef al districtului Buinaksk din Daghestan, a publicat în luna mai o înregistrare video pe Telegram în care el înmânează compensaţii familiilor a cinci soldaţi ucişi pe front.

De altfel, primul soldat rus a cărui moarte a fost declarată oficial de Moscova a fost Murmagomed Gadjimagomedov, un tânăr din Daghestan ucis salvându-şi camarazii, potrivit mass-media de stat ruse. El a fost decorat postmortem pe 4 martie de Vladimir Putin, care a lăudat rolul jucat în Ucraina de minorităţile etnice ale Federaţiei Ruse, declarându-se "mândru că face parte din această naţiune, din acest popor puternic şi multinaţional care este Rusia".

Citeste si: Lukașenko introduce pedeapsa cu moartea pentru ”tentativă de act terorist”. Este vizată și lidera opoziției Svetlana Tihanovskaia


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si