Cu exact 10 ani inainte de ordonanta privind dezincriminarea abuzului in serviciu, Florin Iordache a mai incercat o data! Ce propusese atunci in Parlament!
In 2007, printre beneficiarii modificarii legii propuse de Florin Iordache se numara si Liviu Dragnea!

Fostul ministru al Justitiei, Florin Iordache (56 de ani), care si-a dat demisia dupa uriasele proteste de la inceputul lunii februarie, este cel care a propus celebra ordononata de Guvern cu numarul 13, prin care erau dezincriminate unele fapte de coruptie (printre care si abuzul in serviciu), masuri care- dupa adoptare- ar fi ajutat o multime de politicieni, printre care si Liviu Dragnea, sa scape de unele dosare penale.
"Trei deputati ai PSD, Valer Dorneanu- presedinte al Camerei Deputatilor intre anii 2000-2004-, Tudor Mohora si Florin Iordache au propus mai multe modificari la Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie si a celor conexe acestora!
Citeste si: Hemoroizi externi – cauze si metode de tratament
Mai precis, este vorba de dezincriminarea faptelor prevazute de articolul 10 care sanctioneaza deturnarea de fonduri sau utilizarea subventiilor de la bugetul de stat. Legea modificata a fost trimisa spre promulgare, dar presedintele Traian Basescu a retrimis-o la Senat pentru reexaminare. Daca Senatul o va inainta pentru a doua oara spre promulgare in forma modificata de pesedisti, toti cei aflati in inchisoare, in cercetare penala sau trimisi in judecata vor scapa de aceste acuzatii. În fapt, baronii PSD vor scapa basma-curata. Este vorba de Dumitru Sechelariu de la Bacau, Gh. Savu si Liviu Dragnea, Gavril Marza, de la Suceava, Bebe Ivanovici, de la Ilfov, Nicusor Constantinescu de la Constanta, toti cercetati pentru deturnare de fonduri, si Marian Oprisan de la Vrancea, trimis inca de anul trecut in judecata de catre DNA pentru deturnare de fonduri.
Modificarea vizeaza in speta art. 10, lit. b si c din Legea 78/2000 care acum stipuleaza ca sunt infractiuni „acordarea de credite sau de subventii cu incalcarea legii sau a normelor de creditare, neurmarirea, conform legii sau a normelor de creditare, a destinatiilor contractate”, precum si „utilizarea creditelor in alte scopuri decat cele pentru care au fost acordate”, cu alte cuvinte deturnarea de fonduri. Pedeapsa pentru aceste fapte este incadrata de la 5 la 15 ani de inchisoare. O data cu dezincriminarea faptelor in speta, baronii PSD si acolitii lor pot rasufla usurati. Exemplul cel mai concludent in acest sens este cel al lui Marian Oprisan, trimis prin rechizitoriu al DNA in judecata inca din 5 iunie 2006, cauza cu un prejudiciu de 5,5 milioane RON, aflata pe rolul Judecatoriei Focsani". Pana la urma, s-a renuntat la modificarile legii pe care le cereau cei trei deputati!