Cum a ajuns Administrația Națională a Penitenciarelor să dea în judecată Asociația Ivan Patzaichin? Cele două instituții colaborau la un program ce viza deținuții

Un program ”importat” din Norvegia a încercat reintegrarea profesională a deținuților în domeniul construcților ecologice din Delta Dunării.

Petru Luca, duminică 25 octombrie 2020 , 13:22

patzaichin
Ivan Patzaichin, multiplu campion olimpic, este un promotor al Deltei Dunării
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Un program ”importat” din Norvegia a încercat reintegrarea profesională a deținuților în domeniul construcților ecologice din Delta Dunării. ”Proiectul urmărește să acorde deținuților abilități de reinserție socială, prin instruirea lor în meserii eco de nișă, care să le ofere un avantaj competitiv. În plus, proiectul își propune să sensibilizeze opinia publică cu privire la opțiunile de reintegrare în societate ale foștilor deținuți. Deținuții sunt instruiți în meserii ecologice, și participă la construirea unor case, pe grindul Tătaru al penitenciarului de la Chilia. Construcțiile găzduiesc ateliere eco, unde deținuții învață meseriile de: constructor de case, dulgher, olar, împletitor de răchită, lucrător în agricultură eco”, se arăta în comunicatul oficial, din 2014, care consfințea colaborarea dintre Penitenciarul Tulcea și Asociația Ivan Patzaichin - MIla 23
 

Programul propus de asociația fostului mare sportiv ajuta 100 de deținuți să învețe o meserie 

Penitenciarul Tulcea a fost principalul beneficiar al acestei finanțări prin formarea a 100 de deținuți în eco-construcții și meșteșuguri tradiționale și construirea a 5 eco-case. Mai mult decât atât, Penitenciarul Tulcea a fost implicat în evenimentele de sensibilizare a comunității privind situația deținuților și a foştilor deținuți, organizate în sectorul Chilia. Pentru a asigura îndeplinirea indicatorilor proiectului, în special cei legați de grupul țintă vulnerabil, Penitenciarul Tulcea a asigurat transferul deţinuților de la alte penitenciare din România. Secțiile Chilia și Tătaru, unde au avut loc cursurile de calificare și construcția propriu-zisă a caselor ecologice, fac parte din Penitenciarul Tulcea.

Patzaichin
Asociația Ivan Patzaichin a fost dată în judecată de Administrația Penitenciarelor

Potrivit prezentării oficiale, Asociația Ivan Patzaichin-Mila 23 dezvoltă programe de antreprenoriat social, programe de dezvoltare durabilă în zonele naturale protejate, campanii pentru vâslit și pentru produse de ecoturism potrivite pentru Delta Dunării și locuitorii săi. ”Asociația își va duce la îndeplinire responsabilitățile și sarcinile în parteneriat cu Asociația Romano ButiQ. Asociația Romano ButiQ a fost înființată în 2011, pentru a promova nediscriminarea în desfășurarea de activități culturale și educative. Asociația a apărut din nevoia de a prezenta în mod realist comunitatea romă și de a crea un spațiu în care oamenii să descopere valoarea experimentală pe care membrii comunității o aduc societății dincolo de stereotipul negativ sau paradigma victimizării”, se arată pe site-ul asociației. 

Citeste si: Un celebru prezentator tv român face lumină despre legătura Nadiei cu Nicu Ceaușescu: ”O relație între ei a fost. Dorită, acceptată, nu forțată!”

În ciuda unor raporturi de colaborare foarte bune în ultimii ani, între Administrația Națională a Penitenciarelor și Asociația Ivan Patzaichin - Mila 23 s-a ajuns la o dispută ce este mediată în prezent de tribunal! Următorul termen în procesul dintre părți a fost fixat de Judecătoria Tulcea pe 4 noiembrie anul curent. 

 


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si