Cum a fost sărbătorit Centenarul, lângă Bucureşti! Reportaj EXCLUSIV din Jilava

Ziua de 1 Decembrie nu a însemnat doar parada militară de sub Arcul de Triumf din Capitală sau cea de la Alba-Iulia, ci a fost marcată şi în comunele mai mici, lipite de Bucureşti.

Author: Radu C. Munteanu Webeditor: A.N. luni 03 decembrie 2018 , 00:00

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Jilava, comuna din sudul Bucureştiului a fost una dintre localităţile care s-a pregătit din timp pentru sărbătorirea Centenarului, reuşind să acceseze fonduri importante de la Ministerul Culturii şi Indentităţii Naţionale pentru a serba cu fast ziua de 1 Decembrie.

Citeste si: Legătura neștiută dintre Alex Pițurcă și avocata sa. Cine este, de fapt, Silvia Uscov, cea care îl reprezintă în dosarul în care este cercetat- kanald.ro

Citeste si: „Nașa mi-a dat un mesaj” Armin Nicoară, la cuțite cu Georgiana Lobonț după zvonurile divorțului! Care este adevărul despre căsnicia artistei- wowbiz.ro

Pe un ger năprasic, combătut cu greu cu câte un pahar de vin fiert sau o porţie sănătoasă de fasole cu ciolan şi asortată cu varză murată, sute de jilăveni au petrecut ziua de 1 Decembrie în Parcul Morii din localitate. Şi, s-au distrat pe cinste, mai ales că evenimentul a avut un spectacol care să satisfacă toate gusturile. Mai exact, show-ul a început cu recitalurile copiilor din comună, reuniţi în diverse ansabluri folcorile, iar apoi, petrecerea desfăşurată în aer liber a continuat şi cu recitaluri care mai de care mai frumoase, oferite de nume grele ale muzicii populare din toată ţara, fiecare interpret reprezentând una dintre provinciile istorice ale României.

Constantin Lătăreţu, Niculina Stoican, Andra Matei, Simona Dinescu, Nicuşor Iordan şi Anamaria Rosa Preda, Ruxandra Pitulice şi Gheroghe Rizea făcând ca voia bună să învingă gerul de afară, lumea prinzându-se în hore şi chefuind până la înserat. Normal, lăsarea serii a marcat şi momentul în care iluminatul festiv a fost inaugurat de copiii din parc, aceştia apăsâd, alături de primarul comunei, Ilie Elefterie Petre, butonul care a declanşat aprinderea luminiţelor, iar seara s-a încheiat cu un foc de artificii spectaculos.

 

Fiica lui Aurelian Preda, show total pe scenă

 

Anamaria Rosa (18 ani), fiica lui Aurelian Preda, artistul care a încetat din viaţă în urmă cu doi ani, a fost unul dintre capetele de afiş ale sărbătoririi Centenarului, în Jilava, tânăra artistă dovedid că este, cu adevărat, talentată.

Spectacolul oferit cu ocazia Centenarului, în Jilava, de către autorităţile de acolo, a avut-o cap de afiş pe Anamaria Rosa, alături de cel care a luat-o în grijă, la nivel artistic, Nicuşor Iordan. Iar felul în care a cântat pe scenă a fost unul cu totul şi cu totul deosebit, ea dovedind că are talent artistic din plin, rueşind să îi facă pe jilăveni să se prindă în hore şi să uite de gerul năprasnic de afară. Mai mult decât atât, Anamaria Rosa Preda a dovedit că poate cânta chiar orice, ea reuşind să facă un duet inedit şi cu Simona Dinescu, spre încântarea celor din jur.
”Mulţumesc pentru primirea pe care mi-aţi făcut-o”, a spus, modestă, fiica lui Aurelian Preda, după recitalul oferit şi, plină de modestie, a stat, răbdatoare, în ciuda frigului pătrunzător de afară, să facă fotografii alături de cei care i-au devenit, după ce a cântat pe scenă, fani.
 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si