De 1 Decembrie se mănâncă gratis fasole cu ciolan! În ce oraş autorităţile au fost cele mai darnice

Pe lângă parada militară şi diverse concerte, autorităţile locale în ultimii ani, au oferit cetăţenilor mâncare gratis.

Webeditor: Mihai Dragan Author: C.L. joi 29 noiembrie 2018 , 21:30

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Fasolea cu ciolan a devenit în ultimii ani mâncarea tradiţională servită de 1 Decembrie. Iar mulţi dintre cei care abia aşteaptă să mănânce o porţie de fasole spun că nu faptul că este gratis îi face să stea la coadă ci faptul că aceasta este foarte gustoasă gătită la ceaun, ”ca la cazarmă”.

În ultimii doi ani, autorităţile din Bucureşti au evitat să ofere mâncare, aşa că bucureştenii au suferit la acest capitol. Se pare că şi de Centenar le va lipsi fasolea cu ciolan, pentru că până la această oră nici o primărie de sector nu a anunţat în cadrul evenimentelor organizate şi împărţirea unor porţii de fasole.

Citeste si: „A vrut să o mute și n-a mai apucat”. Iubitul mamei fetei găsită fără viață, într-un apartament din București, și-ar fi recunoscut fapta. Femeia susține că știa că acesta este vinovat- kanald.ro

Citeste si: „Iubirea mea” Pepe și Raluca Pastramă, din nou împreună pentru fetița lor!- wowbiz.ro

Locuitorii altor oraşe vor fi mai norocoşi pe 1 Decembrie:

1 Decembrie, în Constanţa, cinci zone unde se va servi fasole

Constanţa. Autorităţile au pregătit zone speciale în care se va servi fasole.Între orele  11:00 – 16:00,  în corturile special amenajate în cinci zone din oraş: Parcul Tomis II, Piaţeta Badea Cârţan – Clubul Pensionarilor, Zona CET – Clubul Pensionarilor, Parcul de la Gară, Piaţeta Far, constăţenii pot mânca gratis câte o porţiune de fasole.
Iaşi. La ora 12.00 este programată Masa Tradiţională, fiind pregătite 5.000 de porţii de fasole de post, cârnaţi, ceai şi vin fiert.

1 Decembrie, în Buzău sunt mai multe meniuri puse la dispoziţia cetăţenilor

Buzău. Pentru 1 Decembrie, autorităţile au pregătit un meniu special, atât pentru cei care nu postesc, cât şi meniuri de post. Astfel, pofticioşii se vor delecta cu iahnie de fasole cu ciolan afumat şi plăcintă cu brânză, iar pentru cei care postesc, autorităţile judeţene au pregătit iahnie de fasole simplă şi plăcintă cu mere

1 Decembrie, în Slobozia, 4000 de porţii de fasole

Slobozia. 4.000 de porţii de fasole  vor fi distrubuite în mai multe puncte din oraş pentru a se evita aglomeraţia.

În 1 Decembrie, în Alba Iulia, trei feluri de mâncare şi 36.000 de porţii

Alba Iulia. În jur de 36.000 de porţii de mâncare vor fi servite anul acesta la Masa Populară. Faţă de anii trecuţi, anul acesta meniul cuprinde trei feluri de mâncare, oferite celor care participă la festivităţile din capital Unirii. În funcţie de preferinţe şi de gusturi, oamenii vor putea alege: fasole cu ciolan – în Cazarma 415 (în zona Pieţei Cetăţii), mămăligă cu brânză în Piaţa Toboşarului din latura de Nord şi varză cu cârnaţi – pe Latura de Sud. „Masa Populară” sau „Marea Unire a Bucătarilor” va începe de la ora 16.30.

În 1 Decembrie, în Ploieşti, autorităţile au scos cârnaţii din meniu

Ploieşti. 4.000 de porţii de fasole şi ciolan vor fi pregătite pentru ploieşteni, de 1 Decembrie. ”Anul acesta vor exista 4.000 de porţii de fasole şi ciolan. Nu va mai fi fasole cu cârnaţi”, a declarat Dan Dinu, directorul ASSC Ploieşti. Participanţii sunt invitaţi la fasole şi ciolan în zona Parcului „Toma Socolescu”, de lângă Halele Centrale, cunoscut ca fiind „Parcul Foamei”.
 

Citeste si: A murit soția lui Alexandru Arșinel! Vestea tristă a venit de la fiul actorului- kfetele.ro

Citeste si: Daniel Balaciu a fost chemat în fața judecătorilor, în urma atacului brutal pe care l-a săvârșit. Detaliul neașteptat de pe fața sa a ridicat multe semne de întrebare- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si