Oferta magazinelor de birotica abunda de table magnetice la preturi avantajoase, insa inainte de a face o astfel de achizitie, trebuie sa stii cum sa alegi produsul potrivit pentru nevoile tale.

Tipuri de table magnetice, in functie de material

Cel mai important criteriu in alegerea unei table magnetice este materialul din care aceasta este realizata, iar din acest punct de vedere exista trei categorii distincte, dupa cum urmeaza:

  • Tabla magnetica lacuita – acesta este modelul catre care se indreapta preferintele majoritatii utilizatorilor, datorita pretului mai redus fata de celelalte doua modele, coroborat cu perioada indelungata de utilizare. Pentru a fi folosita cat mai mult timp, tabla magnetica lacuita are nevoie insa de ingrijiri speciale, trebuind sa fie curatata doar cu substante special create in acest scop. In plus, trebuie utilizata cu mare grija si protejata atunci cand nu o folosesti, pentru ca orice zgarietura va pastra permanent urmele de marker.
  • Tabla magnetica ceramica – este mult mai rezistenta la zgarieturi decat tabla lacuita, putand fi folosita chiar si 25 de ani, fara ca suprafata ei sa se deterioreze. Acest avantaj se reflecta insa si in pretul mai mare, dar trebuie sa te gandesti ca e vorba de o investitie pe termen lung.
  • Tabla magnetica din sticla – daca pui mare pret pe aspectul estetic, tabla magnetica din sticla este modelul cel mai potrivit, avand un aspect deosebit.
    Mai mult de atat, tablele din sticla sunt disponibile intr-o gama mult mai variata de culori, asa ca iti poti permite luxul sa alegi un model care sa se asorteze cu decorul biroului.

Functionalitatea

O tabla magnetica trebuie sa raspunda cat mai bine scopurilor pentru care o achizitionezi, astfel ca exista modele simple si modele mai complexe. Pentru sedintele obisnuite din birou, care nu presupun un numar mare de participanti, este suficienta o tabla simpla care poate fi aleasa la dimensiunea dorita.

Pentru prezentarile mai ample, care au nevoie de un spatiu mai mare de scriere, in fata unei asistente mai numeroase, sunt mai potrivite tablele magnetice triptice. Acestea dispun de o suprafata principala, careia ii sunt atasate doua panouri laterale, iar astfel, suprafata de scris se poate tripla.

Mai exista si table magnetice fixe, care sunt de obicei de dimensiuni mai mari, ideale pentru salile de sedinte. Tabla se fixeaza pe un perete cu ajutorul unor dispozitive speciale de prindere, iar asta inseamna ca nu poate fi mutata dintr-un loc in altul, fiind destinata doar utilizarii in spatiul respectiv.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Pentru situatiile in care ai nevoie de o tabla in mai multe sali, exista si variante de table magnetice mobile, care se pot muta cu usurinta. Cele mai multe din modelele din aceasta gama sunt sustinute de un dispozitiv cu roti, care face deplasarea facila, indiferent de dimensiunile tablei. O astfel de tabla poate fi folosita si ca avizier, atunci cand nu este nevie de ea in alte scopuri.

Alte detalii de luat in considerare

Pentru a fi cat mai practica, o tabla magnetica trebuie sa aiba atasat in partea inferioara un mic raft pentru depozitarea, instrumentelor de scris, a buretilor pentru curatare si a solutiilor speciale. De asemenea, o tabla magnetica ar trebui sa vina „la pachet” cu aceste accesorii. Daca alegi o tabla fixa, trebuie sa acorzi o atentie deosebita dispozitivelor de prindere, care pot fi pe baza de adeziv sau cu dibluri.

Garantia oferita de producator este un alt aspect important. Aceasta variaza intre doi si zece ani.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Pentru a utiliza tabla o perioada cat mai indelungata, foloseste doar markere speciale si curata bine suprafata dupa fiecare utilizare. Este contraindicat sa folosesti un marker permanent, pentru ca risti sa lasi urme care vor pata definitiv suprafata tablei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si