Cum arată Lightyear One mașina care se încarcă de la soare. Mașina funcționează pe baza energiei solare. Producătorul ei susține că a mai făcut un pas spre producția ei în masă. Iată ce dotări are autoturismul, dar și când va ajunge pe piață!

Lightyear One

Cum arată Lightyear One

Lightyear One este autoturismul care poate să circule luni la rând fără să fie alimentată.

Aceasta funcționează pe bază de energie solară. Compania care a proiectat mașina vrea să producă 500 de modele Lightyear One care să fie disponibile din vara acestui an.

Producătorul olandez susține că utilizarea medie va avea ca rezultat o autonomie de 725 de kilometri (WLTP). Cu toate acestea, mașina poate fi condusă „luni de zile fără încărcare”.

Citeste si: VIDEO- Propunere de eliminare a tarifului dinamic pentru cursele de tip ride-sharing

Producătorul spune că în ultimul test făcut, la viteza de 130km/h modelul a avut un consum de 14,1 kWh la 100 de kilometri. Când se conduce în condiții normale, consumul scade la 8,3 kWh la 100 de kilometri. 

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Scenariul NATO pentru război cu Rusia în 2027. Care ar fi primele țări invadate de ruși- antena3.ro

Citeste si: Animalele care nu vor mai putea fi ucise. Fermele se vor închide. Angajații trebuie să își găsească alt loc de muncă- wowbiz.ro

Greutatea proprie este de 1315 kilograme, iar mașina este construită din aluminiu și fibră de carbon.

Lightyear One

Lightyear One

[Sursa foto: Playtech]

Mașina poate rula pana la 20000 km cu energie solară

Mașina Lightyear One poate să funcționeze fără a fi încărcată datorită panourilor solare pe care le are și care colectează energie solară pentru a încărca bateria de 60 kWh. Acoperișul, capota și partea din spate ale mașinii sunt acoperite fiecare în parte cu panouri solare menite să acumuleze energie în fiecare oră pentru a parcurge până la 12 kilometri.

Citeste si: Rusia relansează mașinile sovietice Moskvich în uzina Renault din Moscova. Aici erau produse modelele Logan și Duster

Dacă o mașină Lightyear One este parcată poate acumula energie astfel încât să parcurgă 96 de kilometri, ceea ce este mai mult decât suficient pentru o călătorie obișnuită dintr-o zi, în condițiile în care stă 8 ore sub soare puternic.

Lightyear One

Lightyear One

[Sursa foto: Playtech]

Lightyear One poate funcționa și când vremea de afară este neprietenoasă. Aceasta poate acumula energie pentru a merge pe o distanță de 40 de kilometri când vremea este urâtă. Dacă un șofer conduce aproximativ 30 de kilometri într-o zi, specialiștii care au proiectat-o spun că bateria mașinii nu ar trebui să fie conectată la priză niciodată. Producătorul a anunțat că autoturismul va fi disponibil din fabrică cu un sistem de încărcare rapid pentru cei care doresc să încarce bateria mașinii mai repede.

lightyear one

Lightyear One

[Sursa foto: Playtech]

Citeste si: Mașinile ANPC, rămase fără polițe RCA. Comisarii din mai multe județe nu mai pot merge în inspecție

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si