Doi tineri din Cuba au fost prinși de Poliţia de frontieră, pe râul Prut, în Iaşi, când se plimbau cu o barcă pneumatică pe râul Prut, informează Ziarul de Iași.

Cum au fost prinși tinerii pe râul Prut și ce le-au spus oamenilor legii?

Totul ar fi avut loc pe data de 3 aprilie. Când au fost întrebați ce caută acolo, cei doi tineri în vârstă de 22 și 27 de ani au spus că încercau să ajungă la o rudă, în Spania, mai notează sursa menționată mai sus.

”În data de 03 aprilie, în jurul orei 03.15, un poliţist de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Iaşi – ITPF Iaşi, a observat prin intermediul tehnicii specifice de supraveghere ce funcționează pe principiul termoviziunii, pe direcţia localităţii de frontieră Golăești, două persoane care nu-și justificau prezența în zonă.

Citește și: Sora Mariei, gravida care a încetat din viață pe patul de spital, distrusă de durere. Imagini emoționante, chiar din cimitir: ”Nu mai pot de dorul tău”

Cubanezi râul Prut

Imagine cu cei doi tineri.

[Sursa foto: Poliția de Frontieră]

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune- wowbiz.ro

Cubanezi râul Prut

Imagine cu barca pneumatică pe râul Prut.

[Sursa foto: Poliția de Frontieră]

În cel mai scurt timp, poliţişti de frontieră din cadrul sectorului s-au deplasat în zonă şi au procedat la interceptarea și legitimarea persoanele în cauză.

Deoarece acestea au declarat verbal că sunt cetățeni cubanezi și nu dețineau documente prin care să poată proba intrarea legală în România, au fost conduse la sediul Punctului de Trecere a Frontierei Iași feroviar, în vederea continuării cercetărilor ”, se arată într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră.

Imediat au fost înștiințate și autorităţile de frontieră ale statului vecin şi cercetările în cauză au fost efectuate în comun. 

Citește și: Noi informații în cazul copilului care ar fi fost ținut captiv și pus la munci grele la stâne, în Brașov. ,,Nu i-a plăcut şcoala. Îi plăceau oile''

Acum, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar persoanele au fost preluate de către autorităţile de frontieră ale statului vecin în baza Acordului de Readmisie încheiat între România şi Republica Moldova.

”Autorităţile de frontieră din cele două state vor colabora în viitor şi vor lua toate măsurile necesare pentru a păstra un climat de ordine şi siguranţă la frontiera comună", se mai precizează în document.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si