Kelemen Hunor, anunț despre ce reacţie adversă a avut după vaccinul anti-COVID

Vicepremierul Kelemen Hunor, declară că are colegi care s-au vaccinat împotriva COVID-19 cu serul AstraZeneca şi care au avut doar o febră uşoară o zi şi că el a fost vaccinat cu serul de la Pfizer şi a avut ”o reacţie foarte uşoară, de 37,7-38 de grade o zi”, potrivit RFI. Kelemen Hunor a precizat că s-ar vaccina cu oricare dintre vaccinurile autorizate în acest moment în UE.

Author: Alina Raducu joi 18 martie 2021 , 11:31

Kelemen Hunor, anunț despre ce reacţie adversă a avut după vaccinul anti-COVID
Kelemen Hunor, anunț despre ce reacţie adversă a avut după vaccinul anti-COVID
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Vicepremierul a fost întrebat dacă s-ar vaccina acum și cu serul anti-COVID AstraZeneca, dat fiind că vaccinul este suspectat de reacţii adverse grave, Kelemen Hunor a răspuns: "Fără nici o problemă. Foarte mulţi colegi de-ai mei care au primit acest vaccin au avut doar eventual o febră uşoară o zi

şi cam atât, deci nu au fost reacţii adverse. Şi la Pfizer, eu am avut o reacţie foarte uşoară, de 37,7-38 de grade o zi şi cam asta a fost reacţia. Deci în orice moment m-aş vaccina şi cu AstraZeneca, şi cu Pfizer, şi cu Moderna, şi cu Johnson&Johnson".

Kelemen Hunor precizează că România a decis să continue vaccinarea cu AstraZeneca, pentru că asta a fost concluzia specialiştilor

Acesta a estimat că vaccinarea cu AstraZeneca va continua la nivel european, după Agenţia Europeană a Medicamentului va lua o decizie în acest caz, după ce mai multe state au suspendat administrarea acestui ser, din cauza unor posibile reacţii adverse severe.

" Decizia fiecărui stat în ceea ce priveşte vaccinarea cu AstraZeneca este o decizie suverană şi în funcţie de evoluţie şi în funcţie de evaluările specialiştilor. La noi, concluzia a fost că dacă specialiştii, oamenii de ştiinţă la noi spun că nu există probleme cu loturile care au ajuns în România, foarte puţine reacţii adverse şi putem continua, atunci noi am acceptat şi trebuie să acceptăm părerea specialiştilor. Nu politicienii trebuie să decidă neapărat dacă un vaccin este bun sau nu", consideră liderul UDMR.

Vicepremierul se arată convins că după evaluarea Agenţiei Europene, lucrurile vor continua.

”Este vorba despre un vaccin de nouă generaţie şi dacă facem un calcul câte doze au fost administrate şi câte efecte adverse au fost, atunci vom vedea că dacă au fost probleme cu câteva loturi, dar în mare parte lucrurile stau bine", mai adaugă vicepremierul.

Citeste si: Adina Vălean, despre adeverinţa electronică de liberă circulaţie: Nu va fi o condiţie esenţială pentru călătorie


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si