
Kelemen Hunor, anunț despre ce reacţie adversă a avut după vaccinul anti-COVID
Vicepremierul Kelemen Hunor, declară că are colegi care s-au vaccinat împotriva COVID-19 cu serul AstraZeneca şi care au avut doar o febră uşoară o zi şi că el a fost vaccinat cu serul de la Pfizer şi a avut ”o reacţie foarte uşoară, de 37,7-38 de grade o zi”, potrivit RFI. Kelemen Hunor a precizat că s-ar vaccina cu oricare dintre vaccinurile autorizate în acest moment în UE.
Vicepremierul a fost întrebat dacă s-ar vaccina acum și cu serul anti-COVID AstraZeneca, dat fiind că vaccinul este suspectat de reacţii adverse grave, Kelemen Hunor a răspuns: "Fără nici o problemă. Foarte mulţi colegi de-ai mei care au primit acest vaccin au avut doar eventual o febră uşoară o zi şi cam atât, deci nu au fost reacţii adverse. Şi la Pfizer, eu am avut o reacţie foarte uşoară, de 37,7-38 de grade o zi şi cam asta a fost reacţia.
Kelemen Hunor precizează că România a decis să continue vaccinarea cu AstraZeneca, pentru că asta a fost concluzia specialiştilor
Acesta a estimat că vaccinarea cu AstraZeneca va continua la nivel european, după Agenţia Europeană a Medicamentului va lua o decizie în acest caz, după ce mai multe state au suspendat administrarea acestui ser, din cauza unor posibile reacţii adverse severe.
" Decizia fiecărui stat în ceea ce priveşte vaccinarea cu AstraZeneca este o decizie suverană şi în funcţie de evoluţie şi în funcţie de evaluările specialiştilor. La noi, concluzia a fost că dacă specialiştii, oamenii de ştiinţă la noi spun că nu există probleme cu loturile care au ajuns în România, foarte puţine reacţii adverse şi putem continua, atunci noi am acceptat şi trebuie să acceptăm părerea specialiştilor. Nu politicienii trebuie să decidă neapărat dacă un vaccin este bun sau nu", consideră liderul UDMR.
Vicepremierul se arată convins că după evaluarea Agenţiei Europene, lucrurile vor continua.
”Este vorba despre un vaccin de nouă generaţie şi dacă facem un calcul câte doze au fost administrate şi câte efecte adverse au fost, atunci vom vedea că dacă au fost probleme cu câteva loturi, dar în mare parte lucrurile stau bine"
, mai adaugă vicepremierul.A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, specializarea Comunicare și Relații Publice, în cadrul Universității din București.
Primii ei pași spre o carieră în jurnalism i-a făcut la postul de televiziune Kanal D, acolo unde a început mai întâi ca practicant în redacție, și ulterior a fost promovată pe o poziție de redactor de știri.
Alina are o experiență de aproape doi ani în domeniul presei și se declară pasionată de arta povestirii în scris. Printre pasiunile ei se numără și călătoriile, plimbările în natură care o inspiră de fiecare dată, lectura, dar și desenul și pictura.
Pasiunea pentru jurnalism a descoperit-o încă de pe băncile liceului, când se vedea deja în redacția unui post de televiziune cunoscut.
Acum, ca redactor de știri, poate spune că, pentru ea, scrisul înseamnă o comunicare fără blocaje, un instrument prin care poate transmite publicului multiple cunoștințe câștigate pe parcursul experienței acumulate. Uneori îi place să spună că scrisul poate însemna mult mai mult, și anume o evadare din cotidianul cenușiu, care o poate transpune într-un tărâm de poveste, plin de culoare și emoție. De asemenea, în redactarea articolelor pentru stirilekanald.ro îi place să relateze mereu adevărul și informațiile de actualitate.