Adina Vălean, despre adeverinţa electronică de liberă circulaţie: Nu va fi o condiţie esenţială pentru călătorie

Comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean, a afirmat că adeverinţa electronică de liberă circulaţie nu va fi o condiție pentru călătoria în alte țări și nici nu reprezintă un paşaport. Aceasta menționează că adeverința va fi finalizată în iunie 2021.

Alina Raducu, joi 18 martie 2021 , 09:46

Adina Vălean, despre adeverinţa electronică de liberă circulaţie: Nu va fi o condiţie esenţială pentru călătorie
Adina Vălean, despre adeverinţa electronică de liberă circulaţie: Nu va fi o condiţie esenţială pentru călătorie
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

”Nu este un paşaport. Este un document unic european, o dovadă pentru o situaţie în care un cetăţean al unui stat membru se poate afla. Şi anume dacă are un vaccin făcut, dacă are un teste PCR făcut sau a trecut prin boală şi în consecinţă are o imunitate naturală.

În momentul de faţă, cetăţenii din România ştiu foarte bine că atunci când merg şi fac vaccinul, primesc un certificat de vaccinare, sunt introduşi într-o bază de date naţională. De asemenea, când fac un test PCR primesc o dovadă a rezultatului testului. Toate acestea, în România şi în alte ţări, arată complet diferit. Atunci, când cineva circulă dintr-un stat în altul există probleme de recunoaştere a acestor documente între statele membre”, a declarat Adina Vălean la un post Tv, miercuri seara.

Comisarul european precizat că se doreşte standardizarea certificatelor primite de persoanele care se vaccinează anti-COVID-19

”Prin acest regulament Comisia propune astăzi unificarea, standardizarea acestor certificate pentru a nu mai întâlni situaţii în care se solicită aceste documente la intrarea într-un stat european, iar dacă nu corespund, atunci acea persoană se poate regăsi în situaţia să fie întors din drum. În domeniul transporturilor sunt multe exemple.

Din Cehia în Germania sunt nenumărate exemple. germania a cerut ca pe certificatul de test negativ să existe o ştampilă albastră şi o semnătură, lucru pe care cehii nu îl furnizau. Intenţia noastră esre să unificăm formatele. Când cineva prezintă acest certificat în fiorma electronăcă sau pe hârtie, cel care îl primeşte să poată verifica autenticitatea lui. Asta pentru a lupta şi cu frauda care a apărut în materie de teste PCR negative.
Dar nu este un paşaport”,
a declarat Vălean.

Adina Vălean a mai afirmat că această adeverinţă electronică de liberă circulaţie va fi probabil activă de la 1 iunie.

Vrem ca el să fie gata începând cu 1 iunie. E adevărat că este inclusiv pentru vacanţa de vară. În momentul de faţă nu există o restricţie a valabilităţii pentru că specialiştii nu s-au pus sde acord cât îţi asigură imunitate un vaccin, cât durează anticorpii după boală.
Urmează să se stabilească”
, a declarat comisarul european.

Vălean a mai spus că adeverinţa nu este o condiție esenţială pentru călătorie şi că statele membre sunt obligate să ofere o alternativă.

”Nu va fi o condiţie esenţială pentru călătorie. Statele membre sunt obligate să ofere o alternativă. Respectivul om se va supune unui alt fel de restrcţii pe care statul respectiv îl va cere”, a mai adăugat Adina Vălean

Citeste si: Rafila: „Ne găsim într-o situaţie limită. Dacă va mai creşte aşa câteva săptămâni, evident că ...”


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Marian Drăgulescu iubește din nou, după două mariaje eșuate. Cine este femeia care i-a... Marian Drăgulescu iubește din nou, după două mariaje eșuate. Cine este femeia care i-a furat inima gimnastului
spotmedia.ro
Lider sindical, despre cazul Pitești: Foarte mult exces de zel combinat cu prostie.... Lider sindical, despre cazul Pitești: Foarte mult exces de zel combinat cu prostie. Demisiile sunt praf în ochi, trebuie proceduri, o nouă lege și un nou statut Interviu
spotmedia.ro
Dezastrul de la Interne păstorit de premierul Cîțu. Nu doar Covid ucide Dezastrul de la Interne păstorit de premierul Cîțu. Nu doar Covid ucide
b1.ro
Dramă în fotbalul românesc: încă un nume care a scris istorie a murit! Dramă în fotbalul românesc: încă un nume care a scris istorie a murit!
infoactual.ro
Previziuni Carmen Harra despre război: Va schimba lumea pentru totdeauna Previziuni Carmen Harra despre război: Va schimba lumea pentru totdeauna
infoactual.ro
Nu spune niciodată ASTA! Arsenie Boca: Se pedepseşte cu matca focului! Nu spune niciodată ASTA! Arsenie Boca: Se pedepseşte cu matca focului!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si