Când prea gros nu e de fapt prea mult

Desigur că suntem atât de diferiți, ca adulți, și asta se aplică și în cazul celor mici. Unii pediatrii spuneau mamelor să își îmbrace copiii așa cum simt și ele. Căci dacă ție ca adult îți este cald la 20 de grade, celui mic de ce să îi pui căciulă în cap de teama prostescului curent?

Destul de confuză treaba aceasta despre cât de gros să îmbraci un bebeluș. Este adevărat că cei mici sunt mai sensibili și au pielea mai delicată, de până la 5 ori mai mult ca un adult.  Nu au aceeași rezistență la frig. Însă, trebuie cunoscut și faptul că ce e prea mult strică. Un bebeluș îmbrăcat excesiv de gros nu se va odihni bine, se va foi, va plânge des, în plus poate dezvolta și o reacție alergică, miliaria- erupție cutanată cauzată de excesul de căldură.

Layering, o tehnică practică

Una din abordările sănătoase pentru mame atunci când își îmbracă copiii se referă la layering. Adică îmbrăcatul în straturi. Cel mic este infofolit cu ciorapi bebeluși peste ciorapi, dar pe măsură ce diferențele de căldură o impun- trecerea de la cald la rece de afară, înăuntru- ținuta poate fi adaptată. Dați jos câte un rând de haine ca foițele de ceapă.

Layering presupune să alegeți câte un strat de haine până când atingem și confortul termic. Primul este cel de bază, ce ajută la reglarea temperaturii. În cazul bebelușilor acesta este body-ul, fie cu mânecă lungă și pantaloni lungi, fie în varianta scurtă. Urmează un strat intermediar, cel care păstrează căldura aproape de corp. În cazul bebelușilor acestea sunt hainele de stradă. Ultimul este stratul exterior, care izolează și protejează de vânt și ploaie, de regulă geacă sau compleu din fâș gros în cazul bebelușilor.

Ciorapii- cât de groși trebuie să fie?

Când vine vorba de ciorapei pentru bebelusi ne ducem cu gândul la acele mici accesorii, drăgălașe și colorate. Bebelușii au însă nevoie de ciorapi de calitate, mai important decât a avea pe cei la modă. Deci, de preferat să fie vorba de cei din bumbac fin.

Desigur, nu sunt neglijate modelele sofisticate, mai ales când vorbim despre ținutele pentru fetițe. Pot fi adăugate șosetele lungi, cu fundițe. Veți regăsi de asemenea în comerț pe cei lungi cu detalii precum aripioare de îngerași. Sunt adorabile. Doar că au nevoie să fie asortați la ținute precum fuste sau salopete.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

În cazul ținutelor pentru băieți simplitatea este de bază, mai degrabă culorile sunt diferite. Nuanțele tari sunt preferate adesea. Iar dacă veți alege acei ciorapi antiderapanți modelul de silicon de pe talpă- cel care de altfel previne alunecarea- poate avea diverse forme drăgălașe. 

De asemenea, modelele unisex sunt cele de tip tricot. Sunt colorate în fel și chip, au nuanțe ca din curcubeu rupte și sunt un deliciu.

Se pare că tocmai accesoriile din ținutele celor mici sunt cele care atrag atenția în mod deosebit.

La acest capitol să lămurim și cum stă treaba cu 100% bumbac. Șosetele din bumbac sunt net superioare oricăror altor materiale. Însă, depinde și ce combinație de fibre există. Șosetele din bumbac și adaos de spandex sau elastan vor face ca aceste articole să se muleze mai bine pe picioare, să fie mai rezistente la purtare și repetate spălări. În plus, sunt mai elastice, vor sta fix pe picior, însă nu strâmte încât să lase urme.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Notă de final

Teama ca cel mic să nu răcească și vina să fie a voastră ca părinți pentru că nu l-ați îmbrăcat corespunzător dictează, uneori, să faceți alegeri exagerate. Mizați pe produse premium, articole vestimentare premium și accesorii pe măsură. Acestea vor menține confortul termic și nu vor cauza transpirație, astfel încât evitați și eventualele efecte adverse ale înfofolitului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si