Cum incearca sustinatorii lui Cristian Pomohaci sa schimbe decizia de caterisire! “Recursul va fi cat de curand”

Sunt mai bine de doua saptamani de cand Arhiepiscopia Alba Iulia a anunta ca a luat decizia de caterisire a preotului Cristian Pomohaci.

C.L., duminică 06 august 2017 , 19:49

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Asta inseamna ca Pomohaci este exclus din Biserica, nu mai are voie sa imbace haine preotesti si nici sa tina slujbe. Decizia este definitiva, insa Pomohaci poate face recurs in 15 de zile de la anuntarea acesteia, la forul superior Arhiepiscopiei, adica la Mitropolia Ardealului.

Desi, multi sustin ca Pomohaci, care nu s-a prezentat nici la “judecata” de la Arhiepiscopie, nu va depune cerere de recurs, sustinatorii lui se pregatesc sa faca “presiune”.
In grupul de sustinatori ai fostului preot circula mai multe mesaje prin care acestia sunt sfatuiti sa trimita cat mai multe mailuri la Mitropolie in favoarea lui Pomohaci. In grup se spune ca recursul va avea loc cat mai curand.

“Una dintre acuzele aduse parintelui Cristian ce au favorizat caterisirea a fost lipsa de sustinere a credinciosilor - a preotului Pomohaci.  De aceea: vom continua sesizarile si marturiile noastre cu referire la Parintele Cristian sub forma unui MEMORIU adresat numai Mitropoliei Ardealului de la Sibiu (…)
Pot scrie şi chiar va rugam sa o faceti toti cei ce ati avut bucuria sa il cunoasteţi pe parintele indiferent cum, iar prin Memoriul dumneavoastra sa va aratati admiratia si sustinerea fata de sfintia sa. Va rugam sa fie cat mai multe pana la ziua recursului...a carui data nu se stie dar se crede ca va fi cat mai curand”,
se arata in mesajul distribuit pe grupul sustinatorilor lui Pomohaci.

In anuntul facut de Arhiepiscopia Alba Iulia, motivul pentru care Cristian Pomohaci a fost caterisit este acuzatia de hartuire sexuala a unui minor, dupa aparitia in presa a unei inregistari audio in care fostul preot ii face avansuri unui tanar de 17 ani.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si