Cum începe școala pe 5 mai. Lista pe care trebuie să o consulte toți părinții

Ministerul Educației a publicat lista ratei de infectare cu Covid-19 în toate localităție din România, în funcție de care elevii știu cum vor reîncepe de miercuri, 5 mai - în format fizic sau în regim online.

Razvan Ilie, marți 04 mai 2021 , 14:13

LISTA publicată de Ministerul Educației conține rata de incidență valabilă în data de 4 mai. Localitățile care figurează cu culoarea galbenă sunt în scenariul de școală online[Sursa foto: Twitter / France schools]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Fotografia zilei de reîncepere a școlii arată astfel: peste 1900 de localități se află în scenariul verde, cu o rata de incidență sub 1 la mie, iar acolo unde toți elevii vor merge realmente la școală.

Alte 1200 de localități se află în scenariul doi sau galben, iar regimul de școală este aici unul mixt.

Citeste si: De miercuri, copiii se întorc în școli. Ce anunț a făcut Ministrul Educației

Practic, în localitățile cu rata de infectare de peste 1 la mia de locuitori vor merge miercuri la școală fizic doar elevii din clasele primare. Spre deosebire de aceștia, elevii de gimnaziu și liceu- exceptând clasele terminale care au un alt calendar școlar anul acesta- vor face școală online.

Citeste si: Premierul Florin Cîțu, anunț de ultim moment despre noi relaxări. Putem scăpa de mască la 1 august

VEZI LISTA publicată de Ministerul Educației AICI. Conține rata de incidență valabilă în data de 4 mai. Localitățile care figurează cu culoarea galbenă sunt în scenariul de școală online (mai puțin pentru clasele primare).

Ministrul Educației, despre regulile valabile în școli 

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că, de miercuri, vor merge la cursuri în clase toţi copiii din grădiniţe şi învăţământul primar, inclusiv clasa pregătitoare. De asemenea, se întorc la școală şi elevii claselor de gimnaziu şi de liceu, cu excepţia anilor terminali, din localităţile unde rata de infectare este sub 1 la mie.

Sorin Cîmpeanu a subliniat faptul că se vor păstra toate regulile, de la distanţare fizică adecvată,  până la aerisirea spaţiilor de învăţământ, purtarea obligatorie a

măştii de protecţie şi respectarea regulilor de igienă.

"Este de preferat să fie asigurată tot timpul distanţarea, distanţarea adecvată şi din ceea ce am văzut în şcolile din România aceste lucruri s-au păstrat, în limita posibilului, desigur. Deci este iluzoriu să ne imaginăm că va fi respectată întru totul distanţa de un metru, dar pe de altă parte este îmbucurător faptul că în cele mai multe situaţii cadrele didactice atrag în permanenţă atenţia copiilor- sigur, cu cât sunt mai mici cu atât e mai complicat”, a explicat ministrul Educației.

Citeste si: Raed Arafat, avertisment după măsurile de relaxare. "În alte țări a fost o catastrofă"

Când reîncep școala elevii din anii terminali

Toți elevii din clasele terminale- clasa a VIII-a, a XII-a și a XIII-a- încep școala pe 10 mai, cu excepția celor care se vor afla în localități carantinate.

Ministrul de resort crede că sistemul de educație își va reveni cât de curând dacă totul decurge cum trebuie.

”Trendul ratei de infectare este descrescător, asta este îmbucurător, dacă şi ritmul campaniei de vaccinare va fi la fel de bun cred că pe parcursul celor aproape 8 săptămâni de şcoală- pentru că cei care încep şcoala pe 5 mai vor avea şcoală până pe 25 iunie, deci sunt aproape 8 săptămâni de şcoală, timp în care vom monitoriza atât rata de infectare, cât şi progresul campaniei de vaccinare şi dacă epidemiologii vor considera că se pot redeschide şcolile peste tot, fără diferenţiere, cu prezenţă fizică, va fi un element extrem de important pentru sistemul de educaţie", a explicat ministrul Sorin Câmpeanu.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Harun din serialul "Hercai", poveste intensa de iubire alaturi de una... Harun din serialul "Hercai", poveste intensa de iubire alaturi de una dintre cele mai frumoase si talentate actrite din Turcia! Iata cine i-a cucerit inima carismaticului Ahmet Kayakesen!
spotmedia.ro
În „locuințele pentru tineri” cu chirii modice din centrul Capitalei stau (foști)... În „locuințele pentru tineri” cu chirii modice din centrul Capitalei stau (foști) angajați ai Primăriei Sectorului 1, cu salarii de peste 5.000 de lei
spotmedia.ro
Bucureștenii plătesc lunar aproape 6,5 milioane de euro pentru salariile angajaților... Bucureștenii plătesc lunar aproape 6,5 milioane de euro pentru salariile angajaților din cele 7 primării din Capitală. Unde se duc cei mai mulți bani
b1.ro
Veste de ultimă oră despre Oana Sârbu! (FOTO) Veste de ultimă oră despre Oana Sârbu! (FOTO)
infoactual.ro
Fosta soție a lui Elvis Presley arată ca o mumie! Operațiile estetice au desfigurat-o Fosta soție a lui Elvis Presley arată ca o mumie! Operațiile estetice au desfigurat-o
infoactual.ro
12 mai, sărbătoare cu cruce albastră! Orice bun creștin trebuie să știe asta 12 mai, sărbătoare cu cruce albastră! Orice bun creștin trebuie să știe asta
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si