Anunțul a fost făcut de către Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, care a anunțat faptul că, de miercuri, vor merge la cursuri cu prezenţă fizică toţi copiii din grădiniţe şi învăţământul primar, inclusiv clasa pregătitoare, dar şi elevii claselor de gimnaziu şi de liceu- cu excepţia anilor terminali- din localităţile unde rata de infectare este sub 1 la mie. Elevii din claselea a cincea, a şasea, a şaptea, a noua, a zecea şi a unsprezecea din peste 1.400

de localităţi unde rata de infectare depăşeşte 1 la mie vor relua cursurile online. Elevii claselor terminale vor merge la şcoală începând din 10 mai.

Citeste si: Când începe şcoala după vacanţa de Paşte 2021? Ministrul Educaţiei, anunţ important pentru elevi

Regulile de distanțare fizică se vor respecta în continuare

Sorin Cîmpeanu a subliniat faptul că se vor păstra toate regulile, de la distanţare fizică adecvată, până la aerisirea spaţiilor de învăţământ, purtarea obligatorie a măştii de protecţie şi respectarea regulilor de igienă.

"Este de preferat să fie asigurată tot timpul distanţarea, distanţarea adecvată şi din ceea ce am văzut în şcolile din România aceste lucruri s-au păstrat, în limita posibilului, desigur. Deci este iluzoriu să ne imaginăm că va fi respectată întru totul distanţa de un metru, dar pe de altă parte este îmbucurător faptul că în cele mai multe situaţii cadrele didactice atrag în permanenţă atenţia copiilor- sigur, cu cât sunt mai mici cu atât e mai complicat.”

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Regulile de distanțare socială rămân în vigoare[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Ministrul Educaţiei: „Este un pas important spre revenirea la normalitate faptul că am redus numărul scenariilor la două”

Sistemul de educație, pe cale să își revină

Ministrul educației a precizat faptul că rata de infectare cu noul coronavirus este în scădere și a mai precizat și faptul că ritmul campaniei de vaccinare va fi la fel de bun. Acesta crede că sistemul de educație își va reveni cât de curând dacă totul decurge cum trebuie.

”Trendul ratei de infectare este descrescător, asta este îmbucurător, dacă şi ritmul campaniei de vaccinare va fi la fel de bun cred că pe parcursul celor aproape 8 săptămâni de şcoală- pentru că cei care încep şcoala pe 5 mai vor avea şcoală până pe 25 iunie, deci sunt aproape 8 săptămâni de şcoală, timp în care vom monitoriza atât rata de infectare, cât şi progresul campaniei de vaccinare şi dacă epidemiologii vor considera că se pot redeschide şcolile peste tot, fără diferenţiere, cu prezenţă fizică, va fi un element extrem de important pentru sistemul de educaţie", a conchis ministrul Educaţiei.

 

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si