In medie, fiecare proces intentat de soferi pe timbrul de mediu se lasa cu o taxa returnata de 1700 de euro. "Sunt mii de dosare! Instantele au fost obligate sa judece si, mai mult, au fost obligate sa le dea dreptate. Prin urmare, cifra aceasta s-ar putea sa fie din ce in ce mai mare", spune un avocat celebru.

Pe langa acesti bani, statul mai achita la fiecare dosar cate 100 de euro in medie, cheltuieli de judecata.

Timbrul de mediu platit la prima inmatriculare a masinii a fost declarat ilegal de Curtea Europeana de Justitie. Decizia este veche, dar soferii sunt nevoiti sa achite taxa ilegala in continuare.

Si uite-asa, statul este chemat tot mai des in judecata, in calitate de parat! "Din 2017 vor fi mai multe procese care se vor depune in aceasta perioada si mai multe procese care se vor finaliza." , ne spune avocatul.

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Soțul Ancăi Molnar aproape că a cedat la o zi de la înmormântarea make-up artistei: "Mi-e atât de dor deja"- wowbiz.ro

Ministerul Mediului si Parlamentul joaca alba-neagra cu timbrul de mediu.

O lege votata deja prevede eliminarea acestei taxe. Alt proiect propune transformarea timbrului intr-o supra-taxa platita la pompa. Ce se va intampla?

"Aceasta taxa nu va fi eliminate niciodata. Este o taxa care tine 2 ministere: Ministerul Mediului si Ministerul Transporturilor.", ne spune avocatul Marius Coltuc.

Pana la modificarea legii, soferii n-au ce face- sunt nevoiti sa achite timbrul declarat ilegal si sa-si recupereze banii in instanta.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si