Cum s-a îmbrăcat Carmen Iohannis la ceremonia de întronare a împăratului Japoniei

Președintele Klaus Iohannis și soția sa, Carmen, au participat, astăzi, la ceremonia de întronare a împăratului Japoniei, Naruhito.

D.S., marți 22 octombrie 2019 , 15:18

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

La ceremonia de la Palatul Imperial din Tokyo, Carmen Iohannnis a purtat o rochie lungă, din mătase turcoaz, iar șeful statului, un smoching cu papion alb.

"Este o onoare să participăm la ceremonia de întronare a Împăratului Naruhito, la Palatul Imperial din Tokyo", a scris Klaus Iohannis, pe Twitter.

Citeste si: Papa în România 2019. Ce ținută a purtat prima doamnă a României în întâmpinarea Suveranului Pontif

Administraţia Prezidenţială anunţa că, în perioada 21-22 octombrie, preşedintele Klaus Iohannis se va afla la Tokyo, Japonia, cu ocazia participării la ceremonia de întronare a Majestăţii Sale Împăratul Naruhito al Japoniei, reamintește news.ro.

Conform sursei citate, în marja participării la acest eveniment, şeful statului va avea o serie de întrevederi bilaterale.

Împăratul Naruhito, al 126-lea monarh nipon într-o linie dinastică neîntreruptă, şi-a preluat prerogativele imperiale la data de 1 mai 2019, ulterior deciziei de a abdica asumate de către Majestatea Sa Akihito, Împăratul Emerit al Japoniei. Ceremonia de întronare va reprezenta şi transferul oficial către perioada domniei Împăratului Naruhito, intitulată Era Reiwa ("de aleasă armonie”), care succede Erei Heisei (1989-2019), asociată perioadei de domnie a Împăratului Emerit, Majestatea Sa Akihito.

Citeste si: Carmen Iohannis, audiată în miezul nopții la Parchetul General

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, luni, la Tokyo, cu premierul Japoniei, Shinzo Abe, şeful statului afirmând că discuţia a fost "excelentă". Cei doi au discutat despre parteneriatul strategic dintre cele două state, care urmează să fie încheiat în 2021.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si