Cum să te asiguri că facturile la gaz și curent reflectă mereu consumul real

În ultima perioadă, în media au apărut prezentate unele facturi la curent electric și la gaze naturale de valori mult mai mari decât cele obișnuite, facturi primite de consumatori casnici de la furnizorii lor.

Author: Mircea Pop joi 30 decembrie 2021 , 09:49

Cum să te asiguri că facturile la gaz și curent reflectă mereu consumul real

Cum să te asiguri că facturile la gaz și curent reflectă mereu consumul real

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Cauzele sunt pe de o parte creșteri ale prețurilor, dar și erori de calcul la unii furnizori din diverse motive. Nu trebuie ignorată însă o altă posibilă cauză: transmiterea eronată sau lipsa transmiterii consumului periodic real de gaze naturale/ curent electric. Unii furnizori estimează astfel un consum mult mai mare decât cel normal, rezultând uneori facturi mult peste așteptările clienților.

Astfel de situații se rezolvă desigur, însă sunt extrem de neplăcute și pot genera temeri cu privire la creșteri de costuri.

Pentru a evita facturi mari la curent electric și gaze naturale, dincolo de grija unui consum rezonabil, este importantă transmiterea lunară a indexului de curent electric și a indexului de gaze naturale către furnizor. Cele mai multe companii de pe piață permit clienților mai multe metode de transmitere index gaz și transmitere index curent electric.

Cel mai simplu este să faci acest lucru pe platforma online pusă la dispoziție de furnizorul tău. Dacă acesta nu îți permite o astfel de opțiune simplă și practică, ai putea oricând să alegi un alt furnizor de pe piață.

Nu uita că transferul la un alt furnizor de gaze naturale sau/ și curent electric nu implică nici costuri, nici complicații de ordin tehnic, nici măcar prea multă birocrație. Tot procesul se poate face pe internet.

Citeste si: Cât valorează tichetele sociale de Paște 2023! Unde se depun cererile și câți bani se dau- kanald.ro

Citeste si: Ce a aflat Viorel Lis despre Oana? Nu a bănuit nici măcar o secundă că se întâmpla asta- wowbiz.ro

Citeste si: Incredibil. O craioveancă s-a trezit cu facturi la curent de peste 80.000 de lei

Alegând un furnizor de pe piața liberă, nu numai că ai putea avea parte de astfel de servicii eficiente precum acces la cont online de client pe platformă web, dar vei putea selecta o ofertă cât mai avantajoasă pentru prețul energiei. Nu uita că dincolo de prețurile reglementate pentru transport, certificate verzi, administrate rețele și alte taxe stabilite de stat, fiecare furnizor are propriul preț pentru curentul electric furnizat, respectiv pentru gazele naturale furnizate.

În concluzie, pentru a te asigura că facturile la gaze naturale și curent electric reflectă mereu consumul real, este important să transmiți lunar consumul, indexul pentru fiecare dintre aceste resurse. Folosind contul online de client pe platforma web a furnizorului, ai inclusiv acces la consumurile transmise anterior, deci analizând situația poți estima costurile viitoare și poți evita orice erori de transmitere, care altfel ar determina facturi de valori nefiresc de mari.

Citeste si: Românii vor primi două facturi la energie în luna decembrie

Citeste si: Scandal între Antonia și Elena Chiriac! Cele două s-au lovit în văzul tuturor, într-un club din Capitală! Ce s-a întâmplat, de fapt- kfetele.ro

Citeste si: Salman Khan, iubitul Iuliei Vântur, amenințat cu moartea de unul dintre cei mai periculoși interlopi din India- radioimpuls.ro

Chiar dacă pe piațele de tranzacționare de energie costurile pot oscila mult, prin prisma contractelor furnizor- client costurile plătite de fapt de client au o dinamică mult mai redusă. În plus, consumatorii trebuie să știe că o mare parte din costurile de pe factura de gaze naturale și de pe cea de energie electrică sunt de fapt costuri fixe stabilite de către stat. Impactul unor eventuale majorări de prețuri la energie este așadar unul destul de redus pentru valoarea finală a facturii. Orice consumator poate oricând alege un alt furnizor, dacă nu este mulțumit de politica de prețuri dintr-un anumit moment.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si