Alergiile de primavara afecteaza atat adultii, cat si copiii. De la nas infundat si pana la stranut, ochi inlacrimati, probleme respiratorii sau sinusuri inflamate – toate acestea sunt o parte dintre simptomele ce caracterizeaza acest tip de alergii. Pe de alta parte, te poti confrunta si cu dureri de cap, mancarimi, ameteli sau chiar astm.

Primavara este anotimpul alergiilor. Expunerea la particulele de polen, praf, acarieni poate deternina aparitia unor reactii alergice, ce slabesc sistemul imunitar si astfel persoana care sufera de alergie se simte din ce in ce mai rau.

Ai grijă de sănătatea ochilor

Alergiile de primavara afecteaza foarte mult ochii. Adesea, cei ce sufera de alergie la polen sau praf se confrunta cu ochi inlacrimati, rosii sau chiar cu ochi uscati. Pentru a avea grija de ochii tai, ar fi indicat sa apelezi la picaturi pentru ochi uscati si mai mult ca sigur simptomele nu vor mai fi atat de suparatoare. In cazuri mai grave, administrarea de medicamente antihistaminice ar putea fi o solutie pentru ca pacientul sa se simta mai bine. Si tot pentru protejarea ochilor este indicat ca persoana care se stie cu astfel de probleme sa stea cat mai mult in casa, sa evite zonele cu copaci, expunerea la polen, zonele cu praf. Atunci cand ies afara, se recomanda acoperirea zonelor cele mai expuse, in mod deosebit a zonelor fetei.

Ochelarii de soare ar putea fi o solutie pentru ca ochii sa fie cat mai bine protejati de acesti factori alergici.

Nu neglija sinusurile

Stranutul, tusea, nasul infundat sau, din contra, scurgerile nazale, mancarimile de la nivelul fetei, dar si problemele de respiratie sunt determinate de alergiile de primavara. Zona sinusurilor este cea mai expusa alergiilor, asa ca este bine sa iei anumite masuri de precautie.

Igienizează nasul cu apa de mare ori de cate ori ai iesit afara sau ai fost expus unor astfel de factori alergici si astfel simptomele s-ar putea sa nu mai fie atat de suparatoare. Spray-urile nazale pentru sinusuri si alergii sunt recomandate in aceasta perioada. Cu toate acestea, ele se vor administra conform recomandarilor medicului si doar atunci cand se constata existenta unei alergii.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: O femeie face bani depistându-i pe bărbații care își înșală partenerele. Ce face un „tester de fidelitate” și cât câștigă pe lună- antena3.ro

Citeste si: ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a fost posibil ca pilotul de parapantă să cadă din aer, când zbura cu o turistă, lângă Brașov- wowbiz.ro

Tot pentru protectia sinusurilor si pentru ameliorarea simptomelor se recomanda sa se evite iesirile in zonele unde exista mult polen, dar si in zonele cu praf si poluare. De cele mai multe ori este bine sa stati in casa, sa folositi aparatul de aer conditionat, cu filtrele schimbate, iar atunci cand esti nevoit sa mergi afara sa ai intotdeauna zona nasului acoperita.

Hidrateaza-ti pielea

In perioada alergiilor de primavara, pielea are nevoie de o atentie speciala. De ce? Pentru ca va fi afectata de mancarimi, inflamatii si iritatii. Toate acestea sunt cauzate de expunerea organismului la factorii alergici si pentru o mai buna protectie sau pentru a estompa simptomatologia se recomanda hidratarea pielii cu creme de fata, dar si dusurile dese. Cu cat pielea va fi mai igienizează, cu atat mai bine pentru sanatate.

De asemenea, dupa fiecare iesire afara este indicat sa faceti un dus pentru a indeparta efectele factorilor alergici. Atunci cand pielea se inroseste sau prezinta mancarimi puternice ar fi bine sa vizitezi un medic dermatolog pentru un tratament de specialitate.

Alergiile de primavara afecteaza o mare parte din populatie si de aceea este bine sa le acordam multa atentie, sa le identificam din timp si sa incercam anumite remedii care sa estompeze o parte dintre efectele adverse. Pornind de la masurile de preventie si pana la medicamentele administrate pentru ca alergia sa treaca mai repede – toate acestea te vor ajuta sa depasesti mai usor problema.

Citeste si: Veste importantă pentru femei! Cine sunt pensionarele care trebuie să se prezinte la casele teritoriale de pensii- kfetele.ro

Citeste si: Regele Charles, acuzat de genocid de o senatoare indigenă în timpul vizitei oficiale în Australia: „Ne-aţi distrus pământul”- radioimpuls.ro

Citeste si: Ce s-a întâmplat cu vedeta care a decis să „păstreze tumoarea” după ce a aflat că are cancer. A refuzat operația- antena3.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si