Cum se acordă reducerea de 50 de bani la pompă. Atenție, nu toate benzinăriile o vor aplica!

Guvernul a promis că șoferii români vor beneficia de la 1 iulie de o compensare de 50 de bani la litrul de benzină sau motorină, însă acest lucru trebuie urmărit cu atenție în stația de benzină dacă nu vrei să ai surprize neplăcute. În momentul în care vor alimenta la pompă, șoferii vor vedea afișat prețul întreg, fără compensație.

Author: Sorin Negru vineri 24 iunie 2022 , 15:32

pret benzina motorina

Mare atenție în benzinării după 1 iulie. Cum te asiguri că prețul plătit la benzină și motorină este redus cu 50 de bani pe litru

[Sursa foto: Pixabay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Premierul Nicolae Ciucă a precizat că reducerea "se va vedea pe bonul fiscal". Măsura ar fi fost luată ținând cont de exemplele din alte ţări, precum Spania şi Franţa, însă nu au fost date precizări despre modul în care șoferii trebuie să

procedeze. 

Citeste si: Decizie: carburanții se vor ieftini cu 50 de bani pe litru. Anunțul făcut de premierul Nicolae Ciucă

"În analiza care s-a făcut la nivelul specialiştilor, am putut să luăm această decizie ca, începând cu 1 iulie, pe o perioadă de 3 luni de zile, împreună cu industria, să asigurăm o reducere a preţului la pompă cu 50 de bani şi chestiunea aceasta se va vedea direct pe bonul fiscal. Deducerea se va vedea pe bonul fiscal, fără să fie nevoie de alte artificii birocratice", a declarat Nicolae Ciucă.

Potrivit premierului, Ministerul Finanţelor, împreună cu Ministerul Energiei, au identificat mecanismele necesare și ele urmează să fie puse în pagină procedural, astfel încât printr-un act normativ emis la nivelul Guvernului să poată fi reglementată concret decizia.

Cum te asiguri că prețul plătit la benzină și motorină este redus cu 50 de bani pe litru

Nu toate stațiile de benzină vor fi obligate să aplice compensarea de 50 de bani la litrul de benzină sau motorină.

Potrivit Antena 3, premierul Nicolae Ciucă, împreună cu echipa guvernamentală, au bătut palma cu 75% dintre reprezentanții stațiilor peco din țară.

Aceștia au fost de acord cu compensația propusă de Guvern.

Mai există însă un procent de 25% despre care nu se știe dacă vor aplica această reducere, arată sursa citată.  

pret motorina benzina azi

Cum te asiguri că nu plătești suma integrală, fără compensarea promisă de Guvern?

[Sursa foto: Pixabay]

Pe tabela de la pompă va fi afișat prețul întreg, fără compensație! De aici ar putea apărea probleme și neclarități pentru șoferi.

Abia în clipa în care mergi să plătești vezi exact care este suma compensată care se va aplica la combustibilii cu care ai alimentat mașina.

Citeste si: Premierul Nicolae Ciucă, vizită la șeicii din Emirate. Cum poate înlocui România petrolul și gazele rusești

Un alt lucru foarte important de subliniat, este faptul că benzinăria va emite un bon separat strict pentru carburanți, fără alte produse achiziționate. 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si