Cum se manifestă vasculita. Sistemul imunitar atacă vasele de sânge sănătoase fapt care duce la umflarea și îngustarea acestora. Sunt mai multe motive care cauzează apariția acestei boli. De cele mai multe ori, a fecțiunea poate fi declanșată de o infecție sau un medicament, dar cauza nu este cunoscută.

Ashton Kutcher s-a confruntat cu vasculita, o boala rara ce aproape i-a distrus auzul si vederea

Actorul Ashton Kutcher a mărturisit că s-a luptat cu vasculita o boală autoimună gravă care i-a afectat auzul și vederea. „În urmă cu doi ani, am avut criză ciudată şi rară de vasculită”, a declarat actorul. 

„Mi-am pierdut vederea, auzul şi echilibrul, fiindu-mi foarte greu să merg. Mi-a luat mai mult de un an ca să mă pot reface totul”, a povestit actorul.

Citeste si: Ashton Kutcher a luptat cu o boală rară

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Ashton Kutcher a spus că se simte norocos că este în viață și că oamenii nu apreciază cu adevărat ceea ce au până nu pierd acel lucru. „Nu ştiam dacă voi mai putea vedea vreodată, dacă voi mai putea auzi sau merge din nou”, au fost cuvintele faimosului actor.

Cum se manifestă vasculita

Vasculita este o boală inflamatoare. Aceasta apare atunci când sistemul imunitar atacă venele, arterele și capilarele.

Inflamația apărută îngustează vasele de sânge, reduce sau chiar întrerupe fluxul de sânge. Astfel, unele organe pot fi afectate sau pot apărea chiar unele anevrisme, umflătura pe un perete al vasului de sânge, scrie National Institutes of Health.

Cum se manifestă vasculita

Cum se manifestă vasculita, boala rară cu care s-a confruntat Ashton Kutcher. Aproape i-a distrus auzul și vederea

Dacă un anevrism izbucnește poate apărea o sângerare internă care să ducă spre moarte. 

Citeste si: Un virus extrem de periculos fost descoperit în capitala Regatului Unit

Simptomele vasculitei apar în funcție de tipul bolii, severitatea acesteia și unele organe afectate. Acestea pot fi ușoare, medii sau grave, dar printre simptomele comune se numără:

  • pierderea poftei de mâncare
  • pierderea în greutate
  • oboseală
  • erupţii cutanate
  • dureri
  • febră

Tratamentul vasculitei prevede reducerea inflamației. În cazurile vasculitei ușoare, anti-inflamatoarele pot fi de ajutor. În situațiile vasculitei mai severe, medicii pot prescrie: steroizi, anticorpi monoclonali şi imunomodulatoare sau medicamente imunosupresoare, potrivit Adevărul.ro https://adevarul.ro/entertainment/celebritati/actorul-ashton-kutcher-s-a-luptat-boala-i-a-afectat-auzul-vederea-vasculita-maladia-l-a-afectat-starul-hollywoodian-1_62f226135163ec4271736594/index.html.

Citeste si: De ce este îngrijorător botulismul la copii. Cum se manifestă boala la adulți


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si