Ce nu poate lipsi de pe masa de Paște? Tsoureki, un cozonac grecesc, care vă va satisface dorințele dulci și vă va surprinde cu un gust inconfundabil.

Iată cum se prepară Tsoureki, cel mai delicios cozonac, potrivit csid.ro.

Rețetă Tsoureki, cozonac greces, delicios

Pentru a prepare Tsoureki aveți nevoie de:

  • 1 kilogram de făină de cozonac
  • 250 de ml de lapte
  • 125 ml de apă
  • 200 grame de unt
  • 200 grame de zahăr
  • 5 ouă
  • 18 grame de drojdie uscată
  • 1 păstaie de vanilie
  • două linguri de mahleb
  • o linguriță de coajă rasă de portocală
  • fulgi de migdale

Citește și: VIDEO- Pregătiri pentru Paște la mănăstirea Voroneț. Farmecul și puritatea sărbătorii au un iz aparte în Bucovina

Foto simbol- mod de preparare

[Sursa foto: istockphotos]

Într-un vas pus pe foc amestecă bine laptele, apa, zahărul și 100 de grame de unt. În compoziția sub 60 de grade, adaugă drojdia, conținutul păstăii de vanilie, coaja de portocale și mahlebul.

După ce ați amestecat, jumătate din compoziția obținută trebuie amestecată cu jumătate din cantitatea de făină. Pe rând, trebuie să adăugați patru ouă, dar și restul de făină, până când compoziția se omogenizează corespunzător.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."- wowbiz.ro

Dacă compoziția vi se pare prea moale, puteți adăuga făină până când consistența capătă textura necesară, potrivit csid.ro.

Aluatul obținut trebuie lăsat la odihnit până când își dublează volumul.

Citește și: Rețetă de drob de miel pentru masa de Paște din 2024: Ce este, de fapt, prapurul și de ce se pune peste compoziție?

cozonac la cuptor

Foto simbol- cozonac la cuptor

[Sursa foto: istockphotos]

După ce aluatul a crescut, topiți 100 de grame de unt și începeți să frământați până o să obțineți un aluat moale și plin de bule de aer.

Aluatul obținut trebuie pus într-un vas, acoperit cu un prosop umed și lăsat la crescut până își va dubla volumul.

După ce a crescut pentru a doua oară, aluatul se împarte în șase bucăți. Se vor împleti doi cozonaci și se vor pune în tăvi tapetate cu hârtie de copt. Se vor unge cu un ou bătut cu o lingură de apă. Pe deasupra presărați fulgi de migdale. Înainte de a-i băga la cuptor pentru 40-45 de minute la 150 de grade, cozonacii Touserki trebuie lăsați în tavă, lângă o sursă de căldură, pentru 20 de minute.

Poftă bună!


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si