Drobul de miel este o mâncare delicioasă pe care românii o fac de Paște. În acest articol, veți găsi o rețetă tradițională de drob de miel perfectă pentru masă de Paște din 2024.

Rețetă de drob de miel tradițională

Iată care sunt ingredientele pentru drobul de miel pentru Paște 2024 și cum se prepară

Ingredientele pentru drobul de miel

  • organele de la un miel (ficat, rinichi, inimă, splina)
  • 2 legături de ceapă verde
  • 2 legături de usturoi verde
  • 2 legături de mărar verde
  • sare
  • piper
  • 3 ouă
  • 5-6 ouă fierte (opțional)
  • prapure de la miel

Citește și: Când se vopsesc ouăle de Paște în 2024? Tradiții pentru Săptămâna Mare

drob de miel

Drobul de miel este o rețetă tradițională de Paște

[Sursa foto: Kanal D]

Mod de preparare

Curățați bine organele de miel, îndepărtând orice grăsime sau sânge. După aceea, acestea se pun la fierb. După ce sunt fierte, se lasă la răcit.

Curățați ceapa verde, usturoiul verde și mărarul. Spălați-le bine și tocați-le mărunt.

Puteți să căliți legumele într-o tigaie cu puțin ulei, însă nu este obligatoriu.

Într-un castron mare, amestecați organele de miel cu ceapa, usturoiul și mărarul verde.

Condimentați cu sare și piper după gust.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un bărbat a fost operat de cancer de prostată, însă medicii i-au amputat brațul- antena3.ro

Citeste si: Boala care a ucis deja peste 1.000 de persoane. Sunt temeri că se poate ajunge la o „pandemie mai gravă” decât cea de COVID- wowbiz.ro

Adăugați ouăle crude și amestecați bine până se omogenizează compoziția.

Pentru un aspect de sărbătoare, puteșu adăuga în compoziție și câteva ouă fierte tăiate pe jumătate sau bucăți.

Citește și: Cât costă un cozonac în marile supermarketuri înainte de Paște? Prețurile au ”explodat”

drob de miel cu prapure

Drobul de miel se poate prepară cu prapure sau fără, în funcție de preferință

[Sursa foto: Kanal D]

Pregătirea pentru cuptor

Ungeți o tavă rotundă cu unt sau ulei.

Spălați bine prapurul și tapetați tava cu el, lăsând margini pe care să le poți strânge deasupra drobului.

Turnați compoziția de drob în tavă.

Citeste si: Ce ar putea face cei mici dacă ar alege să economisească. De câți bani de buzunar au nevoie?- kfetele.ro

Citeste si: Târgul West Side Christmas Market 2024 din Parcul Drumul Taberei. Programul complet al evenimentelor- radioimpuls.ro

Citeste si: Un român din Spania a povestit în lacrimi momentele de groază: Apa a ajuns la 2 m în jumătate de oră. Din magazine se fură tot, e haos- antena3.ro

Strângeți marginile prapurului peste drob pentru a-l sigila.

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. Ține drobul la cuptor timp de 50-60 de minute, până când este rumenit frumos deasupra și copt complet în interior.

Ce este prapurul și de ce se pune peste compoziția de drog de miel?

Prapurul (în diferite regiuni ale țării se mai folosesc și următoarele denumiri: prapor, prapure, prapore) reprezintă membrana care învelește organele interne ale mielului. Aceasta este formată în mare parte din grăsime.

Prapurul se pune, de obiceiu, peste compoziția de drob de miel înainte de a fi băgată la cuptor pentru ca aceasta să se închege mai bine.

Însă dacă nu vreți să folosiți prapur trebuie să puneți cu două ouă mai mult decât prevede rețeta de drob de miel, astfel încât să nu există riscul ca drobul să se fărâmițeze.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si