Rețetă de drob de miel pentru masa de Paște din 2024: Ce este, de fapt, prapurul și de ce se pune peste compoziție?
V-am pregătit o rețetă delicioasă de drob de miel, perfectă pentru masă de Paște din 2024! De asemenea, află din acest articol ce este, de fapt, prapurul și de ce se pune peste compoziție?
Drobul de miel este o mâncare delicioasă pe care românii o fac de Paște. În acest articol, veți găsi o rețetă tradițională de drob de miel perfectă pentru masă de Paște din 2024.
Rețetă de drob de miel tradițională
Iată care sunt ingredientele pentru drobul de miel pentru Paște 2024 și cum se prepară !
Ingredientele pentru drobul de miel
organele de la un miel (ficat, rinichi, inimă, splina)
Strângeți marginile prapurului peste drob pentru a-l sigila.
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. Ține drobul la cuptor timp de 50-60 de minute, până când este rumenit frumos deasupra și copt complet în interior.
Ce este prapurul și de ce se pune peste compoziția de drog de miel?
Prapurul (în diferite regiuni ale țării se mai folosesc și următoarele denumiri: prapor, prapure, prapore) reprezintă membrana care învelește organele interne ale mielului. Aceasta este formată în mare parte din grăsime.
Prapurul se pune, de obiceiu, peste compoziția de drob de miel înainte de a fi băgată la cuptor pentru ca aceasta să se închege mai bine.
Însă dacă nu vreți să folosiți prapur trebuie să puneți cu două ouă mai mult decât prevede rețeta de drob de miel, astfel încât să nu există riscul ca drobul să se fărâmițeze.