Cum se schimbă Legea Pensiilor. Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a făcut un anunț important pentru milioane de români

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat marți seară, la TVR, ce se va întâmpla cu veniturile românilor pensionați, ministrul transmițând un mesaj pensionarilor. În cursul zilei de ieri, trei federații importante ale pensionarilor au amenințat cu proteste masive în septembrie împotriva guvernului, dacă pensiile nu vor fi majorate cu 40%.

Author: R.I. miercuri 08 iulie 2020 , 11:57

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ministrul Muncii spune că modificarea legii pensiilor va fi anunțată după o analiză riguroasă: „Mesajul pe care vreau să-l transmit este că acest Guvern este responsabil, va fi o creștere a pensiilor, este un guvern responsabil care va anunța o eventuală modificare a legii, în sensul procentului de 40% cunoscut, în

baza unor analize privind încasările la buget. Nu este nimeni care să nu vrea, mai ales că știm foarte bine care este traiul zilnic al unui om care, după o viață de muncă, uneori în condiții foarte grele, este în situația de a avea nevoie de medicamente, este în situația de a se descurca singur de cele mai multe ori. Să nu se creadă că nu avem nicio înțelegere, nici nu se pune problema să nu avem, însă, în mod evident, dincolo de orice populism, suntem niște oameni responsabili și vom comunica acest lucru în baza datelor privind încasările la buget, după o perioadă extrem de dificilă”, a transmis Violeta Alexandru.

Citeste si: Haos într-o țară vecină cu România după ce președintele a anunțat reintrarea în starea de urgență

Violeta Alexandru a recunoscut că pensiile se vor mări din septembrie, însă procentul nu este cunoscut momentan, urmând să fie stabilit în funcție de încasările de la buget, conform Capital.ro. „Atât premierul, cât şi ministrul finanţelor au spus foarte clar: în momentul în care vom avea o evaluare a situaţiei încasărilor la buget. N-avem niciun interes să ascundem, vom şi comunica şi vom şi dezbate împreună şi discuta cu toate categoriile interesate în cazul de faţă pensionari. Suntem după o perioadă foarte grea. Nu întâmplător făceam referire la faptul că eu am simţit şocul, ca demnitar, ca om care are de gestionat un portofoliu cu profundă încărcătură socială”, a mai transmis ministrul la TVR.

Pensionarii amenință cu proteste în stradă. "A ajuns cuțitul la os"

Trei mari organizaţii ale pensionarilor au anunţat marţi că intenţionează să organizeze manifestaţii de stradă în septembrie, în cazul în care Guvernul nu va respecta legea care prevede creşterea pensiilor cu 40% de la 1 septembrie.

Citeste si: Victor Ponta crede că din 15 iulie intrăm din nou în starea de urgenţă. "Este tema principală în Parlament"

Preşedintele Uniunii Generale a Pensionarilor din România, Toma Neamţu, a declarat marți că pensionarilor le-a ajuns “cuţitul la os”. "Faptul că vom ieşi în stradă să ne manifestăm nemulţumirea dovedeşte că s-a ajuns la o limită ce nu se mai poate suporta. A ajuns cuţitul la os. Nu sunt pensionarii vinovaţi că numărul salariaţilor s-a micşorat în ultimul timp. De aceea cred că ar trebui să încerce şi guvernanţii să trăiască dintr-o pensie de 800-900 de lei, dar nu o lună, să mai aibă rezerve în cămară – ulei, zahăr etc. – ci să stea 3-4 luni cu suma aia, să vadă şi ei ce înseamnă să stai cu suma asta, din care pensionarul îşi cumpără şi medicamente, şi alimente, să se mai îmbrace”, a spus liderul pensionarilor.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si