Cum ștergi datele personale din Android înainte să-ți vinzi telefonul

Ce trebuie să faci neapărat înainte de a-ți vinde telefonul? În cazul în care vrei să-ți vinzi smartphone-ul, trebuie să ții cont de un detaliu foarte important, și anume să-ți ștergi toate datele personale din telefon. Dar cum faci acest lucru?

Author: Alina Raducu luni 08 februarie 2021 , 22:00

Cum ștergi datele personale din Android înainte să-ți vinzi telefonul
Cum ștergi datele personale din Android înainte să-ți vinzi telefonul
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Înainte de a știi cum îți stergi toate datele de pe smatphone, trebuie să mai știți faptul că acest procesul a devenit complex odată cu trecerea

anilor, din cauza măsurilor luate de Google pentru a preveni furtul, resetarea și revânzarea de dispozitive. Astfel, majoritatea aparatelor cu Android sunt acum ancorate mult mai mult în contul vostru de Google, iar dacă cineva nu vă află parola, nu le mai poate folosi.

Cum funcționează sistemul anti-furt de la Google și cum vă puteți șterge datele din telefon?

FPR sau Factory Reset Protection, sistemul anti-furt de la Google obligă persoana care vrea să vă folosească smartphone-ul după o resetare complet să introducă din nou adresa de Gmail și parola fostului proprietar. Așadar dacă vreți să vă vindeți telefonul, ar fi bine să dezactivați această protecție.

Procesul de dezactivare al FPR este diferit de la un dispozitiv la altul, dar, într-o mare parte, sistemul este similar. Pe un Samsung, intrați la Settings – Lock Screen and security – Screen Lock Type și optați pentru None. Tot pe Samsung, este necesară eliminarea contului Samsung, în cazul în care v-ați creat unul, din Settings – Lock screen and security – Find My Mobile. Introduceți parola aferentă contului în noua fereastră, faceți un tap pe contul vostru din partea de sus și din meniul More, alegeți Remove account. Pe un LG, accesați Settings – Security – Lock Screen – Select screen lock și faceți tap pe None.

Citeste si: VIDEO- Carduri de vedete clonate. Procurorii au audiat astăzi mai mulți păgubiți

Un alt pas esențial pentru ștergerea contului de Google de pe Android

Un alt proces important implică ștergerea contului de Google din telefon. Acesta ar trebui să apară în Settings – Accounts sau în Settings – Accounts & Sync. Faceți un click pe Google, alegeți More și Remove account. Pe un LG G5, după ce ați ales contul Google faceți un tap pe cele trei puncte din dreapta sus și alegeți Remove Account.

După ce ați urmat toți pașii de mai sus, puteți începe ștergerea datelor personale. Această funcție, aproape de fiecare dată, se găsește în Settings – Backup & reset – Factory data reset. Din acest meniu, alegeți Reset phone sau Reset device.

Citeste si: Husa de telefon – accesoriu GSM extrem de important și o idee bună pentru un cadou special


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si