Cununia religioasă a Olguței Vasilescu cu Claudiu Manda pică în post! Ce spun teologii despre ”nunțile interzise”

Olguța Vasilescu și Claudiu Manda au devenit soț și soție pe 24 februarie, iar nunta este programată pe 30 martie.

Author: C.L. marți 26 februarie 2019 , 08:14

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Pe 30 martie, așa cum s-a anunțat în presă, Olguța Vasilescu și Claudiu Manda vor face cununia religioasă și nunta. Mulți sunt cei care au fost uimiți când au aflat data nunții celor doi politicieni. Și asta pentru că 30 martie este în plin post al Paștelui.

Pentru nunțile organizate în zile special, cum sunt și perioadele de post, mai amrii Bisericii acordă dispensă. În cazul lor, cum nunta are loc la Craiova, cuplul Olguța Vasilescu – Claudiu Manda trebuie să obțină această dispensă de la episcop.

Citeste si: Lia Olguța Vasilescu și Claudiu Manda au spus "DA". Primele imagini de la Starea Civilă

Citeste si: Cine e bărbatul care face baie în piscina Liei Olguța Vasilescu? La 21 de ani, Bănică a fost arestat în Italia

Citeste si: Olguţa Vasilescu s-a mutat într-o vilă luxoasă cumpărată de viitorul ei soţ! Casa are sală de cinema, baie cu robineţi suflaţi cu aur şi clanţe acoperite cu cristale Swarowski!

Chiar dacă vor primi aprobare de la Biserică, cununia religioasă a celor doi în zi de post nu este văzută cu ochi buni de superstițioși.

Nunta Olguței Vasilescu se va face cu dispensă de la Biserică

 

Teologii au însă explicații clare pentru ”interzicerea” nunților în post.  Unii teologi explică aceste interdicţii invocând două motive care ar sta la bază.

Este şi cazul preotului Lucian Farcaşiu, citat de Ziarul Lumina, care spune că, în primul rând, nu se fac nunţi în post deoarece „această perioadă de postire se referă, atât la postirea sufletească cât şi la cea trupească, iar postirea trupească nu are în vedere numai abţinerea de la anumite mâncăruri şi băuturi într-o anumită perioadă, ci şi la abstinenţa conjugală a soţilor.

Abstinenţa soţilor în perioada postului are în vedere pregătirea acestora pentru împărtăşirea cu Sfintele Taine în chiar ziua Praznicului, or, pentru primirea Sfintei Împărtăşanii trebuie şi această pregătire trupească prin înfrânarea conjugală. Aşadar, nu împreunarea soţilor este un păcat înaintea lui Dumnezeu, căci "taina aceasta mare este… în Hristos şi în Biserică", ci nesocotirea Sfintei Împărtăşanii, a cărei primire o aşteptăm la sfârşitul postului, dacă nu ne pregătim cuviincios pentru ea, atât sufleteşte, cât şi trupeşte.”
Al doilea motiv pentru care nu se fac nunţi în post este, spune preotul Farcaşiu, „că întotdeauna slujba Tainei Nunţii este urmată de petreceri, în zilele noastre de cele mai multe ori chiar prea zgomotoase, or, nu ne putem imagina o masă de nuntă cu mâncare de post, iar atmosfera exuberantă a nunţii o vedem într-o totală contradicţie cu atmosfera de sobrietate ce caracterizează perioada postului.”


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Avertizare ANM: Cod portocaliu de caniculă! România, lovită de un val de praf saharian Avertizare ANM: Cod portocaliu de caniculă! România, lovită de un val de praf saharian
spotmedia.ro
Hic Rhodos, hic salta, Clotilde! Hic Rhodos, hic salta, Clotilde!
spotmedia.ro
De ce Facebook și YouTube nu fac față asaltului de mesaje anti-vaccin? De ce Facebook și YouTube nu fac față asaltului de mesaje anti-vaccin?
b1.ro
Veste foarte proastă pentru românii care pleacă la mare pe A2. Autorităţile s-au gândit... Veste foarte proastă pentru românii care pleacă la mare pe A2. Autorităţile s-au gândit să facă asta tocmai acum
infoactual.ro
A aruncat BOMBA! Dezvăluirea ȘOCANTĂ a momentului: Am găsit-o pe Elodia! A aruncat BOMBA! Dezvăluirea ȘOCANTĂ a momentului: Am găsit-o pe Elodia!
infoactual.ro
Cristina Cioran trece prin momente grele. Actrița a născut prematur: „Rugaţi-vă” Cristina Cioran trece prin momente grele. Actrița a născut prematur: „Rugaţi-vă”
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si