Cursuri gratuite de meserii pentru femeile batute de soti. Diplomele vor fi acreditate de Ministerul Muncii

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 organizeaza cursuri gratuite de meserii pentru victimele violentei domestice.

Author: A.S. luni 13 februarie 2017 , 15:06

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Persoanele cu dizabilitati si femeile victime ale violentei domestice, cu domiciliul legal în Regiunea Bucuresti-Ilfov, primesc o sansa la viata independenta si integrare pe piata muncii, prin intermediul cursurilor de calificare profesionala organizate de Directia Generala de
Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 în cadrul Proiectului 'Servicii integrate de sprijin pentru victimele violentei în familie si persoanele cu dizabilitati'.
 
Cursurile sunt gratuite si au ca scop pregatirea în meseriile de lucrator în comert, baby-sitter si îngrijitor batrani la domiciliu. La finalizarea cursului, participantii primesc diplome în calificarea respectiva, recunoscute de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei Nationale.
Pe toata durata cursului, valoarea transportului, în cuantum de 50 de lei lunar, este decontata pentru fiecare participant.
 
Pe langa programele de formare profesionala pentru dezvoltarea competentelor si calificarilor de baza, adaptate pietei muncii, beneficiarii proiectului mai primesc servicii de informare, consiliere psihologica, juridica si vocationala, asistenta pentru identificarea
oportunitatilor de angajare. Toate aceste servicii vizeaza reducerea dependentei de prestatiile/ serviciile sociale si plasarea beneficiarilor sub incidenta autonomiei, prin facilitarea accesului la un venit lunar stabil.
Activitatile derulate în cadrul proiectului mai cuprind organizarea de întalniri periodice cu reprezentanti ai angajatorilor si beneficiarilor, membri ai societatii civile sau profesionisti care activeaza în domeniu, avand ca scop informarea si constientizarea dificultatilor de integrare pe piata muncii a grupurilor vulnerabile, corelarea eforturilor în acest domeniu, atragerea angajatorilor prin mediatizarea exemplelor de buna practica, schimbul de experienta. 

Aflat în faza de sustenabilitate, cu finantare de la Bugetul Local al Sectorului 6, proiectul a demarat în anul 2014 în cadrul programului POSDRU, avand drept baza parteneriatul public-privat între DGASPC Sector 6 si trei organizatii non-guvernamentale: Fundatia Pretuieste Viata, Fundatia Estuar si Asociatia Telefonul Copilului.
Persoanele interesate sa participe la cursurile gratuite de calificare profesionala sunt rugate sa apeleze la numerele de telefon 410.30.20, int.321 — Nicoleta Szasz sau 0761.144.836 — Corina Siteavu, pentru a obtine informatii suplimentare.
 
 
 

Citeste si: Cresc salariile în România! Ce categorie de angajați va primi bani în plus- kanald.ro

Citeste si: „E cadavru viu!” Ionuț este în comă, după ce s-a dus la medic cu o durere de măsea- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si