Cutremur cu magnitudinea de 3.7 pe Richter! Seismul s-a produs în Caraş Severin

Un nou cutremur, cu magnitudinea de 3.7 pe Richter, s-a produs în noaptea de joi spre vineri. Seismul a avut loc într-o zonă neobişnuită din judeţul Caraş-Severin.

M.C.B., vineri 09 noiembrie 2018 , 08:18

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Cutremurul s-a produs în data de 9 noiembrie, la ora 3:14, ora României, anunţă Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Seismul a avut magnitudinea 3.7 pe scara Richter şi s-a produs la adâncimea de 4 kilometri, în Banat, judeţul Caraş-Severin.Intensitatea cutremurului în zona epicentrală a fost de IV grad(e) Mercalli.

Cutremurul s-a produs în apropierea oraşelor Băile Herculane (27km), Caransebeş (32km), Orşova (41km), Oţelu Roşu( 43km) şi Reşiţa (47km).

Cel mai mare cutremur din ultimii ani a avut loc în data de 28 octombrie şi a avut magnitudinea de 5.8 pe scara Richter. Ca o coincidenţă, atât seismul din această noapte cât şi cel de luna trecută s-au produs la aproximativ aceeaşi oră.

Cutremurul din octombrie, produs în zona seismică Vrancea, a durat aproximativ 20 de secunde, iar în Bucureşti, la etajele superioare, s-a simţit foarte puternic.

Te-ar putea interesa si